Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hagyjam abba a jogsit ennyi után?

Hagyjam abba a jogsit ennyi után?

Figyelt kérdés
Másfél éve kezdtem vezetni, hozzáteszem nulláról. Az első oktatómat 34 óra után cseréltem, mert alpári módon beszélt velem. Oké, sokat kellett velem szenvedni, de ehhez egy oktatónak azért nincs joga ennyi pénzért amit az óráért kap. A másodikat igazából az autó miatt hagytam ott ( nagyon nem rám volt szabva a kocsi, rossz volt vezetni). Most a harmadik oktatónál tartok 88 óránál, 2 vizsga bukással. Az oktató nagyon rendes. Kínszenvedések árán megtanultam parkolni, tolatni stb, az autókezelés rendben lesz lassan, de egyszerűen figyelmetlen vagyok. Kikanyarodok ahol nem kellene stb. Kezdem úgy érezni, hogy lassan reménytelen a helyzet 90 óra felé. Párommmal összevesztem, hogy szerintem jobb lenne nem erőltetni, perse ő szerinte nem így van. De nem akarok rekordtartó m*rha lenni 140 órás vizsgával, meg egy tipic rossz női sofőr. Hagyjam abba?
2018. dec. 11. 16:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd az oktatódat, ő van ott veled, ő látja, hogy mi is lehet a gondok forrása.

Azzal együtt is, csak akkor van értelme tovább csinálni, ha te is akarod, hogy sikerüljön, és teszel is érte, mert ha eldöntöd, hogy ez neked nem fog menni, akkor valóban nem (akkor már régen abba kellett volna hagyni)

2018. dec. 11. 16:19
 2/13 anonim ***** válasza:

Ne.

Önbizalom kérdése az egész, meg először érezd az autót, kérd meg a párod, hogy segítsen alap dolgokban, amiket esetleg nem értesz, miért van. Pl kuplung használat, váltó, stb.

Volt egy ismerősöm, ritka tehetségtelen módon vezetett, nagyon szétszórt volt, és iszonyat lassan fogott fel mindent.

Az oktató majdnem agyvérzést kapott már tőle(a CE kategóriánál, együtt csináltuk)

Most egyedül mászkál Európában kamionnal, baleset nélkül.

2018. dec. 11. 16:20
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha fontosnak tartod a jogsit s meg akarsz tanulni, akkor ne add fel. Vannak, akiknek ez lassabban megy, de ha nincs valami extrém komoly egészségügyi, mentális bajod, meg tudsz tanulni vezetni, annyi idiótának sikerül (láthatod az utakon, milyenek vannak, még utasként is feltűnő), nehogy már neked ne.

Megtanultál parkolni? Wow. A szintén sok órát vett párom még többéves jogsival is csak könnyű helyzetekben tud viszonylag egyenesen parkolni, az nehéz. Ha az megy, akkor valószínűleg az egyszerre több dologra figyelés necces neked, illetve a merre szabad menni szituk feldolgozása (hova kanyarodtál ki, ahova nem lett volna szabad?)... De ezeket meg lehet tanulni és szokni. Neked extrém lassan megy, na bumm. Attól még bizonyára sikerülni fog valamikor, de most már gondolkodj el s próbáld elkerülni, hogy ördögi körbe kerülj. Sokat nehezít, ha kiakadsz és már nem is hiszel magadban... Valahogy neki kéne durálnod magad egy végső tanulási szakaszra, ami után levizsgázhatsz. Utána pedig jöhet a sok gyakorlás, hogy meg is tanulj vezetni, a jogsi még sok óra után sem tudja megadni ezt.

2018. dec. 11. 16:29
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj hogy más emberek a családjukat akarják biztonságban hazajuttatni. Ezt jól meg fogod nehezíteni :))

De a te dolgod.

Elmondod milyen az az autó aminek a szabása nem jó a testednek ???

2018. dec. 11. 16:44
 5/13 anonim ***** válasza:

Ne hagyd abba. Inkább válts váltótípust. Menj, és jelentkezz automata-váltós kocsira, azon sokkal könnyebb vezetni, és a jogsit is megszerezni. a kéziváltó-kuplung-fordulat helyett csak a forgalomra kell figyelned.

most jön az, hogy azt bejegyzik a jogsiba a korlátozások közé...és? akkor mi van? de lesz jogsid, aztán akkor ráérsz töprengeni, hogy villanyautót, vagy hagyományos automatát vegyél-e? a kéziváltóst felejtsd el.

2018. dec. 11. 16:48
 6/13 A kérdező kommentje:
Én a lapos kombikat szeretem, azokat sokkal jobban is vezetem. Ami kifogott rajtam ( 9 autót vezettem eddig) az egyedüli az egy wolgsvagen golf plus volt. Rövid, magas, hatalmas ülések, és a kuplunk megtartása is gondoz okozott, mivel az ülést se nagyon lehetett állítani, én meg 160 cm hatalmas nő vagyok
2018. dec. 11. 16:50
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Vizsgázz kocka ladán, na az kifogna rajtad :D

Azért az durva, hogy 9 autót vezettél eddig és még nincs jogsid!

Ha a figyelmetlenségeden nem tudsz változtatni akkor lehet, hogy lesz jogsid, de majd a saját autód tuti összetöröd, főleg ha pesten kell vezetni...

2018. dec. 11. 17:22
 8/13 A kérdező kommentje:
Szegeden vezetek. Elolvastam ujra a kresz konyvet, az azert segitett valamit. De hogyan tudnék jobban figyelni, esetleg erre valami tanács?
2018. dec. 11. 18:34
 9/13 anonim ***** válasza:

Nehéz megmondani.

Egyrészt úgy vagyok vele, hogy van akinek egyszerűen nem való a vezetés. És akár önmagára akár másokra veszélyes lehet egy 1,5 tonnás géppel.

Szerintem az is baj, ha a parkolás nem megy. Hiszen az gyakorlatilag egy általános művelet, ahol 1-2 fix pontot kell csak nézni (meg leginkább az, hogy kényelmesen beférj) és onnantól csak követni kell a lépéseket. Bár volt olyan ismerősöm aki sokáig rosszul parkolt. Én meg friss jogsisként alapból kerültem eddig a necces helyeket. Illetve a való életben nem bűn korrigálni, akár átállni máshova.

Másrészt tényleg sok múlik a gyakorláson, rutinon. Pár hete van kocsim, művelek vad dolgokat, mikor ismeretlen terepen járok, aztán másodjára, harmadjára már tudom mikor mire kell figyelni, illetve idővel a táblák, jelzések is rögzülnek szinte tudat alatt.

Én például igyekszem este vezetni és korán indulni, hogy ne a Pesti csúcsforgalomban szerencsétlenkedjek. Este kevesebben vannak, türelmesebbek is talán az emberek.

Oktató sem mindegy tényleg. Én végig csináltam egy mellett, de mindig gyomorgörccsel mentem oda a kocsihoz. Ez sajnos még most is megmaradt és tart egész addig mg el nem indulok.

2018. dec. 11. 18:34
 10/13 A kérdező kommentje:
Nem az autókezeléssel van a bajom. Parkolni a párom anyahajó opel vectra kombiján tanultam ( igaz hogy keserves szenvedések árán, de hátrafelé is szépen megtanultam betenni a kocsit). Az oktató is azt mondta, hogy még a vizsgadrukk ellenére is tök higgadt voltam és szép volt az autókezelés. A figyelmemmel van a baj. Egyszer nem vettem észre, hogy jön valaki a körforgalomban, egyszer kétszer elmarad az index, ilyenek. Vagy pl észre se vettem hogy áthajtottam egy forgalom elől elzárt csíkozott részen. Ez azért elég gáz, de ez figyelem, nem autókezelés .
2018. dec. 11. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!