Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szerintetek most mihez kezdjek...

Szerintetek most mihez kezdjek, hogy megcsináltam a jogsit és nem engednek vezetni?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok és tény és való, hogy a szüleimmel élek, és fogok is egy darabig, mert nem vagyok olyan anyagi helyzetbe, hogy elköltözzek. De 16 éves koromtól kezdve diákmunkát végeztem, és mikor betöltöttem a 18-at, az eddigi fizetésemet jogosítványra költöttem el, szóval az egészet én fizettem. Sikerült megcsinálnom már egy fél éve, és nem engednek vezetni. Szerintük veszélyes, meg én béna vagyok, a kocsit is tönkre teszem majd stb. és ők nem fogják engedni, hogy vezessek. Egyszer se ültek be mellém, nem tudják hogy vezetek. Ráadásul rohadtul mondhatták volna az elején, mert megkérdeztem csinálhatok-e jogsit, és rávágták, hogy persze. Csak az dühít az egészben, hogy konrétan kidobtam 300 ezret így. Senki mást nem ismerek, aki beülne mellém és segítene a továbbiakban, és mire lesz kocsim az egy jó pár év lesz... Egyszerűen tanácstalan vagyok, hogy ne vesszen el ez az egész amiért megszenvedtem.

2018. dec. 3. 17:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%

Nem veszik el. Megmarad a jogsid egész életedben.

Szemét dolog, hogy nem engedik, pedig így tudnál rutint szerezni.

Gyűjtögess, aztán pár év múlva vegyél egy autót.

2018. dec. 3. 17:32
 2/13 A kérdező kommentje:
Tudom a jogsi meg marad, de a tapasztalat még friss. És az elveszik idővel, és félni fogok beülni, mert nem fogok emlékezni a dolgokra...
2018. dec. 3. 17:33
 3/13 anonim ***** válasza:
18%
Akkor majd beülsz egy tapasztaltabb mellé, vagy veszel még órákat egy oktatóval, nem kell a hiszti.
2018. dec. 3. 18:30
 4/13 anonim ***** válasza:
97%
Gyüjtögess még, vegyél egy bármilyen autót,és az szüleid húzzanak a picsxba!(Mondom ezt úgy hogy nekem is van egy friss jogsis gyerekem,nem akarom hogy vezesse a kocsimat,pont ezért vettem neki egy sajátot,és nem töri össze,hiába friss jogsis)
2018. dec. 3. 19:37
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez itt ugyan a közlekedés rovat, de nekem itt ugy tűnik, elsődlegesen a szüleiddel való kapcsolaton kell dolgoznod - velük együtt. Látok itt egy hasznos életcélt, amelynek elérését semmilyen szinten nem támogatják a szülők, hiába olyan hasznos dolog, amihez kimondottan kedve is van a gyermeküknek. Azért ez elég sok kérdést felvet, de elsődlegesen azt, hogy mi az oka e támogatás hiányának?
2018. dec. 3. 19:52
 6/13 Hovarju ***** válasza:

Nem fog elveszni, a jogosítvány a tiéd marad.

Ha nincs senki, aki mellé beülhetnél egy kis gyakorlásra, akkor keresd meg az oktatódat.

Az autós iskolák többségében van lehetőség gyakorló órát venni jogosítványosoknak.

Havonta vegyél pár órát, azt talán nem annyira megterhelő anyagilag és a gyakorlatból sem esel ki.

Vagy gyűjtögess egy használt autóra, és ha már megvan, akkor menj el a gyakorló órákra, hogy felfrissítsd a tudásod.

A testvérem a jogosítvány megszerzése után kb.5-6 évvel tudott autót venni magának. Addig egyáltalán nem vezetett. Amikor megvette az autót, megért egy vezetési tapasztalattal rendelkező barátot, hogy kísérje el néhány útjára. Azóta már legalább 20 év eltelt és azóta is rendszeresen vezet.

Szóval ne csüggedj, nem volt hiábavaló a tanulás. Csak legfeljebb a rutinszerzés várat még magára egy kicsit.

2018. dec. 3. 19:55
 7/13 anonim ***** válasza:
Gyűjts össze egy segédmotorra valót, azzal tudod gyakorolni a közlekedést. Én is egy simsont tudtam vezetni az első évben, a második évben már azt se, de a harmadik évben lett autóm. Még az is jobb, mint a semmi.
2018. dec. 3. 20:23
 8/13 anonim ***** válasza:
Hol laksz? Somogyban akkor segítek, vezetheted a Swiftem. Oktatónak készülök 4 év múlva, mivel A jogsi 24 évesen rakható le, de én is gyakorlok , türelmet meg Te is. Ez nekem jó lenne, mert tudsz vezetni. :)
2018. dec. 3. 21:01
 9/13 Alex Fly ***** válasza:
Nem értem a kérdést. Azt írod, nincs is gépjárműved, amit vezethetnél. Ebben az esetben nem a szülők ellenállása akadályozza a gépkocsivezetésedet, hanem a jármű hiánya...
2018. dec. 4. 14:43
 10/13 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk gazdagok ez tény, de 3-4 órát utazok a munkahelyre, mikor lenne egy rövidebb út is, még tán olcsóbban is kijönnék anyagilag. Kocsira gyűjtök most, de a szüleimen kívül senkim sincs aki segítene ebben, és hiába lesz kocsim, ha nincs mellettem egy tapasztalt vezető aki segít. Hacsak nem fogom magam jövőre és vezetek egyedül... egyébként aki azt írta, hogy keressem fel az oktatót, hogy segítsen, az adott egy jó ötletet, erre nem gondoltam, köszönöm.
2018. dec. 4. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!