Szerintetek most mihez kezdjek, hogy megcsináltam a jogsit és nem engednek vezetni?
Ha nem valami rettentő veszélyes az út, akkor nem feltétlenül kell melléd valaki. Elporoszkálsz lassan, esetleg egy T-betűt is kitehetsz, aztán idővel megjön a gyakorlat is. Ha nem ismered a konkrét útvonalat, akkor kiteszel egy GPS-t, ami bemondja, hogy hol kell fordulni, és akkor neked már csak a vezetéstechnikával kell törődnöd, nem azzal, hogy az ország melyik részén is jársz.
Még mindig jobb egyedül gyakorolni, mint egy olyannal, aki vég nélkül és ok nélkül kötözködik, hogy ezt se így kell, azt se úgy kell. 1-2 útra meg szerintem lehetséges találni egy rokont vagy havert, hogy a biztonságérzeted meglegyen.
Én az első 5-6 évben alig vezettem a családi kocsit. Engedték volna, de nem nagyon volt hová mennem egyedül, úgy meg nem szerettem, hogy apám folyamatosan beledumált. Anyám is ezért nem vezet már évtizedek óta, mert nem bírta elviselni apám szövegét, mindig elkezdte a sírást egy idő után.
A forgalmi vizsga elárulom neked, hogy nem azt jelenti, hogy tudsz vezetni. Csak azt, hogy begyakorolt útvonalakon képes vagy végigmenni úgy, hogy lehetőleg ne okozz balesetet. De ez nem jelenti azt, hogy tudsz jól vezetni. Előfordul, hogy egy tanulóvezető az egyik napon hiba nélkül vezet, aztán hibát hibára halmoz, esetleg balesetet okozna ha nem lép rá a fékre az oktató. Van, akinek ilyen pillanatok éppen nem jönnek elő a forgalmi vizsgán, de mi lesz akkor, ha élesben, ismeretlen utakon lesznek rosszabb pillanataid? Ott már nem lesz oktató melletted, hogy helyetted reagáljon és megvédje az autót.
Én örülök neki hogy nem engednek vezetni, miután úgy ítélték meg a szüleid, hogy veszélyes lenne. Túl fiatal vagy még hozzá, a felelősségtudat egy tinédzserből még kissé hiányzik és megértem a szüleidet, féltik a családi autót, mert kezdő sofőrként friss jogsival szinte biztos, hogy parkolásnál megnyomod a lökhárítót, nekisúrolod a felnit a padkának, esetleg meghúzol egy másik autót. Nagyobb sebességnél pedig rosszul váltasz esetleg, és túl korán kezdesz el sávot váltani és emiatt beléd mennek vagy te mész bele másba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!