Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Egy új MTZ mitől kényelmetlene...

Egy új MTZ mitől kényelmetlenebb, mint egy új John Deere traktor?

Figyelt kérdés

Üdv. Többször is olvastam itt és máshol is, hogy az MTZ milyen gagyi,a munkával nincs is probléma, de a kényelmet mindig kiemelik mind hátrányát. Pontosan mire gondolnak ilyenkor?

Klímát mindegyik MTZ-be lehet kérni, 923.5-től mind szinkronizált váltós, szervó kormány van, fűtés is. Aztán a hang se hinném,hogy a

kibirhatalan lenne a fülkében.

Egy traktoron nem tudom mitől kényelmesebb az egyik, mint a másik. Ez azért nem egy személyautó, ahol sok féle futómű állna rendelkezésre. Adaptívről traktor esetében nem is halottam.

Összehasinlításként nyílvan nem a 200LE John Deerokat vettem alapul,hanem amelyik teljesítményben egy szinten van.

2018. okt. 15. 16:30
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
igaz, meg egy cégnek nem olyan nagy kiadás ez a sok extra. Igen, valóban a báttyám traktora is magától megy és fordul, de ő nem mindig használja. Csak nagy földeken éri meg beállítani, mert azért nem 2 gombnyomás.
2018. okt. 16. 14:27
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

Az MTZ a mai napig nem éri el azt a szintet, amit a 40 éves Fiatagri gépek tudnak, és már akkoriban tudtak. Mind kényelem, mind munka szempontjából. És akkor nem is egy John Deer-hoz hasonlítjuk az MTZ-t.

Ha napi szinten dolgozol vele, akkor nagyon hamar megtapasztalod, hogy egy hulladék az orosz csodabogár. Én pótkocsizni se vettem MTZ-t, inkább egy 25 éves nyugati gépet, amivel nem rázom ki magamból a vesekövet.

2018. okt. 17. 19:59
 13/35 A kérdező kommentje:
Ennyire ráznak a legujabb MTZ-k? :O A régieket megértem, de már a 6-ik generáció is kint van. Mondjuk ha pótkocsizni se jó, ott már tényleg nagy a gond. Mert azért egy terepjáró is elhúz 4 tonnát, és kényelmes is. Igazából az MTZ-k nagy hátránya a rugózatlan első híd, és a rugózatlan fülke. De miért nem javítják ki ezt, nem értem. A Zetor márka mennyivel jobb, mint egy MTZ? Ott van már rugózás, vagy ott is pattog mindenki?
2018. okt. 18. 11:11
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Zetort nem ismerem. Ha belegondolsz, hogy egy új MTZ 7 millió forint, akkor látod, hogy nincs értelme megvenni. Ennyi pénzért veszel egy régebbi nyugati traktort, amire mondjuk költesz 1-2-3 milliót, de egy olyan géped lesz, amivel rendesen tudsz dolgozni is.
2018. okt. 18. 15:07
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem is egy új John Deere (felsőkategóriás) géppel hanem egy 10 éves nyugati középkategóriás géppel hasonlítanék össze egy új Mtz-t akkor ami az Mtz hátránya, hogy 2x olyan hangos, 102 dB a fülkében már elég hangos. A motor mellett állva kívül is zavaró. Ellenben egy nyugati gép csendes A korszerűen zajtalanított és a megfelelően karbantartott vezetőfülkében a traktorvezetőt nem éri 70-74 dB(A) hangnyomásszintnél nagyobb zaj. Az ilyen fülkében a traktorvezető jól érzi magát, hallgathat rádiót, tud telefonálni és a hosszú 10 órás munkavégzés alatt sem csökken a hallása. Mtz-be igen ajánlott egy füldugó és telefonálni meg rádiózni se tudsz Rendesen.

Klíma és légrugós ülés ugye mindkettőben lehet.

A nyugati gépek elsőkerék hajtása sokkal erősebb és strapabíróbb, mint az Mtz-n. Annak a közbenső támasza még mindig a 40 éves gépeké.

Mtz váltásnál a nehéz mechanikus kuplungot be kell nyomni és tologatni a váltókart, nyugati gép irányvàltás egy könnyű kézmozdulattal megy akár kuplung nélkül is a kézi irányváltóval. Utóbbinál nem kell a sebességeket keresni.

Mtz-be a munkagép emelő és tartó helyzet-erő szabályzó kar sose akar rendesen működni így egész nap ráncigálni kell a hidraulika kart, hogy egy megfelelő mélységen maradjon a függesztett szerszám/munkagép. Nyugati gépnél van egy Ehr potméter amit ha eltekersz ott tartja egész nap a munkagépet ha kell. Emelés is egy gombnyomás ha kell.

Tlt fordulatszám kapcsolás 4 féle lehet egy nyugatinál, amit belülröl lehet kapcsolni. Mtz-nél csak kettő, de át kell szerelni kívül az 1000-es tlt kapcsolásához.

Nyugati gép tlt-je erősebb és több erőt ad le mint egy Mtz-jé ugyansbba a kategóriában.

Talán ennyi lenne amit fontosabb különbségnek tartanák.

Mtz előnye akár új gépbe is vagy hadználtba is, hogy fele, harmada az ára, mint ugyanolyan lóerős John Deere-nek. Ezért van sok Mtz.

Alkatrész sok van az Mtz-hez akár másnapra is, míg a nyugati gépnél várni kell a beszerzéssel. Mtz alkatrész ára csak 10-30%-a egy nyugati géphez képest.

Fogyasztásba egy Mtz se rosszabb mint egy John Deere.

Az Mtz nincs telepakolva elektronikával, csak ami nagyon kell. Ennek hiánya nélkül is elmegy.

2018. okt. 23. 21:44
 16/35 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :)
2018. okt. 25. 10:21
 17/35 A kérdező kommentje:
Mondjuk azért az MTZ 1523.5 már komolyabb gép! Nagyobb első kerék, terhelés alatt kapcsolható sebességváltó, egyre több a gomb is benne. Illetve a vezetőfülke is új,panorámás kilátással. Mondjuk az árán is meglátszik, nettó 15 milliótól indul,igaz 150Le. Kis pénz kis foci, de szerintem 30-100 hektárokra tökéletes. Mondjuk érdekes de külföldön nincs MTZ,holott ott is sok kisgazdaság van. Inkább ahogy írták, 20 éves nyugatit vesznek. Kint van egyántalán MTZ kereskedés?
2018. okt. 25. 15:05
 18/35 anonim ***** válasza:

Na 15 millió az említett MTZ-d, és azt mondod 30-100 hektárhoz elég.

Kérdem én! Ér e szerinted az az mtz annyi pénzt? Példának okáért veszel egy 30 éves DT-s Fiatagri 180/90-et, mondjuk 4-5 millióért, ráköltesz 2 milliót, de lehet még annyit se kell. Tehát 6-7 millióból van egy olyan géped, ami a mai napig hülyére veri akármelyik MTZ-t. 30-100 hektárhoz bőven elég a Fiatagri.

Tehát van e értelme megvenni 15 millióért egy olyan új gépet, ami a mai napig nem tudja azt a minőségű munkát, és azt a színvonalat hozni, amit egy 30 éves Fiatagri?

2018. okt. 25. 15:15
 19/35 anonim ***** válasza:
Van igazad a 30 éves nyugati gépekkel kapcsolatban, de azért egy új MTZ-vel kár összehasonlítani. Egy 30 éves Fendt vagy John Deere vagy bármi nagyon jó második, harmadik vagy úgymond póttraktornak. De fő traktorként 30 éves nyugati gépet használni nagyon kockázatos, azon már bármi bedögölhet pont mikor a legjobban kéne, hiába tartod karban. Ettől függetlenül igazad van, tavasszal egy ismerősömnek muszáj volt besegítsek, a kb 35 éves Fendtjével kellett tárcsázzak, mert elkésett a kukoricavetéssel, hát valami álom volt az a gép még így is. Egyébként ő is csak ezért tartotta meg, pont erre jó volt, hogy még egy traktor beugorjon tárcsázni a fiatal Deutz mellé.
2018. okt. 25. 18:10
 20/35 A kérdező kommentje:
igen, nem megbízhatóak a régi gépek. Ahol a báttyám dolgozik, ott is 8.000 esetleg 10.000 üzemóra után megszabadunak a John Deeroktól és veszik is az újjat. Igaz ott szerelik is õket, de akkor sem megbízható. Persze ott már az MTZ nem játszik, mert ott a 170 Le a legkisebb traktor ès ugye minden màs felette van. De egy kis gazdaságnak szerintem felesleges a nyugati új traktor. John deer is van 100Le-ben de felesleges a sok elektronika, a kényelem meg nem szempont mert nem mennek annyit. Nyílván egy földterület felett màr csak nyugati. De akkor nem kell vacilálni már, mert van úgy is pénz.
2018. okt. 25. 22:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!