Elvadult állapotok a vezetésoktatásban, mit lehetne tenni?
"amúgy ha valaki bukik, mert mondjuk "ügyetlen" "béna" stb, akkor hatványozottan sérülnek a jogai. "
És mi van azok jogaival, amik akkor sérülnek, ha mindenki, képességeitől és felkészültségétől függetlenül jogosítványt kaphat? Nyilván van idióta oktató, meg korrupt vizsgabiztos, de úgy látom, neked nem ezzel van a fő problémád, hanem azzal, hogy hogy akinek nem megy a vezetés, azt megbuktatják. A gond ezzel ellentétben az, hogy létezik olyan, hogy van az a pénz, amiért átmegy.
"Különben sem értem, hogy lehet valamiből megbukni. Ha nem vagy felkészült, nem mész el. Ennyi."
Egy tanuló gyakran gondolja azt magáról, hogy felkészült, aztán mégsem. Az autóvezetésben meg lehetnek olyan pillanatok, amikor egy látszólag felkészült ember leblokkol, vagy rossz döntést hoz. Levezethetett akár 100 órát, ha ezalatt nem került olyan helyzetbe, mint a vizsgán. Ha rosszul kezeli, nyilván megbukik.
Nekem csak az a fura, te, aki egy olyan országban élsz, ahol kiemelkedő a vezetési kultúra,ahol mindenki elsőre teszi le a vizsgát kedves, mosolygós oktatók és vizsgabiztosok mellett, mi a phaszt foglalkozol a mi pocsék, korrupt, pénzvadász autósiskoláinkkal?
"Hallom a sztorikat, mi megy otthon, fiatal kölykök haját megtépő, pofozkodó (persze nem a saját súlycsoportjában) meg bugyiban turkáló oktatókról, de olyanról is tudok, aki pofátlanul facebookozott a tanuló gyerek mellett, kint a forgalomban, nem egyszer vagy kétszer hanem folyamatosan, és még neki állt feljebb, amikor szóvá tettük."
A végére kicsit megfeledkeztél magadról, és kiléptél a szerepedből. Itt mondjuk nincs következménye, de ha a következő forgalmi vizsgán is ilyen figyelmetlen leszel, megint megbux.
a válaszokban felfedezhető a jó magyar magyarázkodás is kifogáskeresés.
tényleg ritka a normális vezetésoktató, és ennek rendkívül egyszerű oka van: óriás a vezetésoktató-hiány, így még a parasztoknál is rengetegen várakoznak.
a másik meg, h aki jól vezet és átmegy pár vizsgán, ill. elvégez egy képzés, az máris lehet vezetésoktató.
az senki sem nézi, h türelmes-e, át tudja-e adni a tudását stb.
az én vezetésoktatóm elég türelmes és értelmes, viszont sokszor lemondja az órákat, amit már kezdek unni, valamint sokszor késik 5-10 perceket, amiből már szintén kezd elegem lenni.
nem tudom, mit lehetne tenni, talán normális képzés kéne, meg vhogy ösztönözni kéne az embereket erre a pályára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!