Elvadult állapotok a vezetésoktatásban, mit lehetne
tenni?
1/25 A kérdező kommentje:
Közben lehet látni, hogy a már jogsival rendelkezők körében a vezetés nem igazán megy sokaknak. Vagy nagyívben tesznek a közlekedési szabályokra, vagy nem is tudják azokat, illetve sokan veszélyesen bénák. A forgalmira készítés közben persze megy a komolykodás, szigorkodás. Buktatgatás. Lóvécskáért persze :) De ilyenkor persze hatalmas arccal van megideologizálva a biztonság.
Tulajdonképpen mi a bajod? Mert amit leírtál az csak tünet.
Sokszor buktál, vagy mi?
2018. szept. 8. 08:57
3/25 A kérdező kommentje:
Én nem itthon tanultam vezetni. Amúgy, ha valaki sokszor bukik, szerinted mi az oka? Mert teljesen egyértelmű. Ha ezeknek az a benyomása, hogy valakiről le lehet szedni egy valag pénzt, akkor meg is teszik. És akkor jön az ideológiagyártás, hogy az illető BÉNA. Meg jaj a kisgyerekek a zebrán. Ugyan már :) nem kontrázni kellene erre, hanem szabályozást bevezetni. Hogy ne fosztogathassák büntetlenül a lakosságot ezek.
Lehet, hogy szerinted teljesen egyértelmű, de amúgy egy tucatnyi oka lehet.
Jaja, mondjuk a fosos kisgyerekek a zebrán kifogás tényleg nagyon átlátszó. Át kell rajtuk menni aztán kész, max egy kicsit behorpad a lökhárító, de legalább megtanulják ezek a kis pondrók, hogy kinek van elsőbbség!!!
Nem tapasztaltam ilyen jellegű lehúzást, bár attól még nyilván van ilyen oktató is. Ettől függetlenül szerintem inkább igyál meg egy kávét hátha az megnyugtat.
2018. szept. 8. 09:28
5/25 A kérdező kommentje:
Hogyhogy kinek van elsőbbség? Természetesen a gyereknek a zebrán. Na én éppen erről beszélek, az álszent, ömlengő mellébeszélésről, amihez általában mindig gyerekeket használnak pajzsként, meg időseket. Ha valami disznóságot akarnak bevezetni (pl dolgozók munkahelyi kamerás megfigfyelését), vagy ebben az esetben a fosztogatást elkendőzni, akkor is mindig a gyermekek meg a biztonság az ürügy :) és persze neki van igaza, mert aki megkérdőjelezné, az "gyerekeket akar halálra gázolni". Amúgy hol látod, hogy megadnák az elsőbbséget itthon? Az emberek úgy iszkolnak át a gyalogátkelő helyeken, mintha konkrétan életveszélyben lennének, és vsz abban is vannak sk esetben :) Szóval a valóság és az oktatók meg vizsgáztatók keltette látszat marhára nem jön össze, ha megnézzük, mi is megy itt valójában. Mert a nagy keménykedés ellenére nem vezetnek biztonságosan a népek :) a gyeeermekezés persze megy :) hogy igazolja a tanulók gátlástalan kifosztását.
Ha valaki nyomi a vezetéshez, az inkább bukjon hatszor, vegyen 200 órát pluszban, minthogy szembejöjjön velem az úton.
2018. szept. 8. 09:47
Ezek nagy részéről szó sincs, amiket próbálsz itt magadnak és másoknak bemagyarázni. Oktató vagyok, szóval csak tudom. Óriási oktató hiány van, a mi iskolánkban a nyári szezonban másfél hónapokat várakoznak a tanulók. Szerinted attól több pénzem lesz ha valakit buktatgatnak? Ha valaki átmegy, akkor már áll sorban a következő tanuló. Tévedés, hogy fő célom, hogy a tanuló bukjon és hogy ebből hasznom lesz. Amúgy meg annyira azért nem fényes a helyzetünk, én személy szerint van, hogy reggel héttől este nyolcig be vagyok táblázva és az autó tankolása és szervizelése után átlag 140-150 ezer marad tisztán havonta. Ráadásul ez nem olyan munka, ahol el lehet szundítani, folyamatosan ott kell lenned szellemileg is, mivel te felelsz a saját, a tanuló és a többi közlekedő biztonságáért. Kérlek válogasd meg a szavaidat.
2018. szept. 8. 09:54
Kérdezőnek: a piacot a kereslet-kínálat farkastörvényei szabályozzák...akár az egészségügyet. Ha majd órákat vársz a kórház folyosóján remegő kézzel szorongatva a borítékot, és nem mersz elmenni még hugyozni sem, nehogy pont akkor hívjanak, akkor tűnődj el a vezetésoktatás rejtelmeiről..
..ekkor megállapítod, hogy de jó is lenne inkább az oktatóval vitatkozni, de legalább egészségesen.
2018. szept. 8. 10:05
9/25 A kérdező kommentje:
Ühüm, látod te, mi van a magyar utakon? Azokkal mind vetettek 200 órát? :D vagy csak azokkal szarakodnak, akiknél lóvét sejtenek? :) Nyugaton meglátnak egy magyar rendszámtáblát, menekülnek kb. Hallom a sztorikat, mi megy otthon, fiatal kölykök haját megtépő, pofozkodó (persze nem a saját súlycsoportjában) meg bugyiban turkáló oktatókról, de olyanról is tudok, aki pofátlanul facebookozott a tanuló gyerek mellett, kint a forgalomban, nem egyszer vagy kétszer hanem folyamatosan, és még neki állt feljebb, amikor szóvá tettük. Persze nagy arccal ő is a biztonságról vakerált. Felháborító. Mindezt kőkemény pénzekért óránként.
Túrórudi2 nevű felhasználó válasza:(hoz)
bingó!
2018. szept. 8. 10:09
Kapcsolódó kérdések: