Gyakran mögöttem nem tartják a követési távolságot, mit tegyek?
sehogy. egyrészt azért, mert ezek többsége eleve bambul, vagy éppen egybites gondolkodású, és úgyse értené, ha mondjuk vészvillogóznál neki egyet-kettőt...
közlekedj normálisan, ha lassítanod kell és belédmegy, ő lesz a hibás úgyis. akkor majd megtanulja.
velem is egyszer fordult elő, hogy városban jött a seggemben egy nő, gyalogátkelőnél állt egy gyalogos, én meg lassítottam...öröm volt a tükörben nézni, mekkorát satuzott mögöttem...de valószínű azóta is ugyanígy vezet...ezek ilyenek, ameddig nem törik az autó, leszarják.
Nekem a kedvencem volt amikor friss jogsim volt egy gallytörő rácsos Merci jött mögöttem 10 centire jeges úton lejtőn, szinte már azon gondolkoztam, hogy a hamvasztás vagy a koporsós temetés érné meg jobban, aztán pirosra váltott a lámpa. Szerintetek átmentem a piroson? Szerintetek azóta használok kamerát?
És ezt két hétig minden nap csinálta a manus.. utcánkba volt a kollegáj és együtt indultunk.. ( azóta van gázspray a kocsiba).
Vezess előrelátóan, jelezz időben. Nem kell mást tenned.
Ha lesz egy kis tapasztalatod, akkor nem leszel ilyen betoji, nyugi
küzdj, harcolj, elvégre tudsz vezetni..én itt a nagyfaluban közlekedem, ezért nem is értem, amikor valaki ilyen marhaságot kérdez..
látszik a szerencsétlenen, hogy ő biza betartja a követési távolságot, aminek hosszáról fingja sincs, aztán állandóan bemennek elé..akkor megint lassít, megint kettő elé, és ez így megy akár a Szerémin, Andoron, Körúton...bárhol.
Nem kell a mögöttes forgalmat fegyelmezni..nincs jogod sem, pláne vezetői tudásod sem..a rutin meg sosem lesz meg..
ne jelezd sehogy a nemlétező nagy tudásod, azt úgyis látja a mögötted jövő a jármű mozgásából, hogy ki is megy előtte..
Azért nagyon nem mindegy, hogy egy hirtelen fékezésnél beléd tongyol-e valaki vagy sem - ráadásul ha félátfedésben ütközik neked, be is fordíthat mondjuk a szemből érkező kamion elé, ami köztudott, hogy egészségtelen.
Én emiatt igenis kikényszeríteni, hogy lemaradjon vagy előzzön meg.
1. Féklámpa vagy hátsó ködlámpa felvillantása
2. Fokozatos lassítás, míg le nem marad vagy meg nem előz.
Megjegyzem, nekem különösebben nem fáj, ha egy aggresszívabb autós így kerül elèm, szeretem távol tudni az ilyeneket magamtól.
hiába jelzel, nem érti. annyira tufa, higy fogalma sincs mi a bajod.
addig kell lassítani, amíg meg nem előz.
Vegyél egy régi, porlasztóhibás TD Opelt, és nyomj kuplunggal egy kövér gázt.
A mögötted jövő azt sem tudja majd, honnan jött az áldás...
A 3-as vagyok, ez nem betojiság, mennyi esélyem lenne ha letol a francba? Elárulom, semmi papír Suzyval nulla. Nem tudhatom mit hoz ki az emberekből az ha szembesülnek vele, hogy a reggeli csúcsba nem ök vannak egyedül úton. Ezért aggódok, ha kiszednek a kocsiból ( általában a kisautósokat találják meg a menők) akkor tudjak kapszaicinnel válaszolni, tudom egyből szabálysértés,de a NATO gázspray csak 1 évig jó a paprika meg szinte örök. ( tapasztalat, 10 éves korom óta van mind kettő 10 év alatt kitapasztaltam ) és amit itt kapsz spray és közterületen használhatod az max. megcsikizi a szemét a reteknek.
Gondolkodtam, hogy én mit szoktam csinálni, ha közel jön az ürge, felkapcsolom a helyzetjelző és az hátul olyan mintha a féjlámpa villana fel, és közben lehet gyorsítani picit akkor lemerad a közlekedő. Könnyen beszélek, én nappali menetfényt használok így csak szürkületbe nyomom fel a tompítottat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!