Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Túlságosan tapasztalatlan...

Túlságosan tapasztalatlan lennék egy 3,5-ös furgon vezetéséhez?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, 3 éves jogosítvánnyal.

10 hónapja dolgozom kis áruszállítóval, egy 3,5-ös dobozos Iveco Dailyvel, szinte mindig csak a belvárosban járok.(5-6-7-8.kerület ritkábban 1,2,3)

Sajnos már kétszer is meghúztam a kocsit, egyszer egy gyalogosvédő korlátra tolattam rá, és kicsit megnyomta a kocsim oldalát.

Legutóbb pedig az 5.kerületben egy szűk utcába készültem befordulni, és kihúzódtam balra, hogy nagy ívben tudjak ráfordulni, viszont a hátuljával meghúztam egy szabályosan parkoló autó elejét amikor fordultam.

Előkerítettem a tulajdonost, és sajnos betét lapozni is kellett, nem lett olyan nagy a kár, az én autómon semmi nem látszik.

Viszont önbizalom romboló az egész, az elsővel még úgy voltam,hogy kezdő vagyok, megtörtént.Viszont csak 3 hónap telt el azóta, és ez az ami igazán kellemetlen.

Ez előtt soha nem vezettem nagyobb autót, a saját autóm is egy Renault Clio ami nem túl nagy főleg az Ivecohoz képest.

Szeretem ezt a munkát, de bal**sznak érzem magam, nem tudom miért voltam mindkétszer ennyire figyelmetlen, simán elkerülhető lett volna mindkét eset egy minimális odafigyeléssel.

2018. jún. 18. 14:27
 1/10 anonim ***** válasza:
Majd belejössz. Van néhány ismerősöm akik évek óta ezt csinálják, sok százezer km-rel a hátuk mögött és mégis meghúzzák néha a lökhárítót itt-ott, vagy épp a tükröt törik le.
2018. jún. 18. 14:38
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is vagányul vezettem, amíg fel nem borultam egy hasonló géppel. Okos ember a más kárán tanul, a hülye a sajátjából sem. Én legalább a sajátomból megtanultam a leckét.
2018. jún. 18. 16:13
 3/10 anonim ***** válasza:

Ja, ezzel nem azt akartam írni, hogy hülye vagy, hanem azt, hogy az ilyenektől komolyodik az ember. Te legalább felismerted, hogy nem normális jelenség az autó sorozatos törése-zúzása.

Széles utat!

2018. jún. 18. 16:15
 4/10 anonim ***** válasza:

nyugi...nagyjából több százezer ember kezdte így...ma már mindenki profi.

most te következel.

2018. jún. 18. 16:30
 5/10 Beviz Elek ***** válasza:

Szokni kell a méretet is és azt is hogy figyelmesebb legyél, legfontosabb hogy nem szabad kapkodni, akkor történnek a bajok.

9 éve van B jogsim, 5 éve C+E, rengeteget tolattam nyergessel (is), de volt hogy kómásan benéztem a saját kapumat személyautóval. Megnéztem hogy mindkét oldal bőven elfér, csak jobboldalt a kiskapun volt jó, baloldalt a nagyon...

2018. jún. 18. 16:46
 6/10 anonim ***** válasza:

Ez előfordul minden belvárosban terítő furgonossal, nézd csak meg, mindegyik furgon meg van húzva valahol.

A 2 hibád közül is csak az egyik tekinthető tapasztalatlanságnak, mégpedig mikor nem gondoltál arra, hogy ki fog kaszálni az autó hátulja. Az, hogy nekitolattál a másiknak, szimpla figyelmetlenség.

Kitartást, lesz még ilyen úgyis. Figyelj jobban azért!

2018. jún. 18. 16:57
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha megszokod a méreteket akkor menni fog.
2018. jún. 18. 22:01
 8/10 anonim ***** válasza:

Egy ilyennel a belváros nem éppen leányálom szerintem másoknak sem.

Előbb utóbb ki kell alakítani egy nyugodtabb vezetési stílust ami passzol ehhez a furgonhoz, nem kell kapkodni, határokat feszegetni, sok időt úgysem lehet nyerni.

Szinte mintha egy komoly teherautót vezetnél.

2018. jún. 18. 22:05
 9/10 anonim ***** válasza:

ezek mind kis hibák, elkerülhetetlenek.

ha sosem mész neki a korlátnak, sosem tanulod meg meddig tart a kocsi, nemde? :)

majd kialakul.

egyre kevesebbet hibázol majd.

2018. jún. 19. 07:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Ja és még annyi, hogy senki sem született tapasztaltnak, te éppen most szerzed a tapasztalatot. Egy hosszú Ivecon máris több tapasztalatod van, mint egy 30 éves jogsival rendelkező úrvezetőnek, akinek a legnagyobb autója mondjuk egy VW Golf volt.
2018. jún. 19. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!