Furgonozás, vagy taxizás?
A kérdés adott. Kifejtve:
Csak a vezetéshez értek, rutinom van. Taxis már voltam korábban is. Szerettem, de rizikós, és a pénz se kiszámítható (van, hogy kimész dolgozni hajnalban, és egész nap állsz a droszton, mint f@$z a lakodalomban, fuvar nélkül), viszont minden nap haza mész, otthon alszol. Kb akkor vagy "nullában" egy hónapban, ha összefuvaroztál már 200 ezer ft-ot. Addig mínusz.
Évente szórakozol a kpm műszakival, órát hitelesítgetsz, 10 éves autót eldobod (tehát itt is szorongatva van a tököd, hogy ki kell termelni, adózni stb és megélni) gyakorlatilag vállalkozol (f@$zolsz a bürokráciával) amellett, hogy napi 12+ órát kint vagy.
Furgonozás (nemzetközi):
Kiszámíthatóbb fizu, kb 4szer annyit gurulsz havonta, mint egy taxis, ezt azonban pályán teszed -főként-, de több, mint 3 hetet nem mész haza a családhoz, bent alszol az autóban, sokszor olyan helyen, ahova még a lóf@$z is csak elvétve téved. Tachográf és kamionstop híján esetleg 30 órát vezetsz zsinórban, jóformán energiaitalon élsz. Viszont itt kiszámíthatóbb a fizu, ha napidíjban vagy. Ha km alapú a fizu, itt is van kiszámíthatatlanság a pénzben, mert ha kint ragadsz hétvégére, akkor az állás ilyenkor nincs fizetve (napidíjnál igen), de ha sokat gurulsz, sokat is kapsz. Ha éppen hétvégén végzel kint, akkor van idő pihenni, senki hozzád nem szól, nyugi van. Vélemények? Esetleg tapasztalatok?
"Tachográf és kamionstop híján esetleg 30 órát vezetsz zsinórban, jóformán energiaitalon élsz"...
Na ez ami nem ok!mert "Ha éppen hétvégén végzel kint, akkor van idő pihenni".. és nem kell energiaitalon élni!
Én a furgonozásban semmi jót nem látok, nem is tudom hol éri meg nekik. Hosszú utakat nemigen kapsz, jó eséllyel inkább szaladgálsz össze vissza egész nap, és 100x pakolsz fel meg le. Ezt csinálja egy furgonos, amiről te írsz, hogy 3 hétig megy nyugisan egy pályán, azt a kamionosok csinálják. De nekik van hol kényelmesen aludni, stb, a kis furgonban meg meggebbedsz, nem is kényelmes, aludni nem lehet benne normálisan.
Ha a taxizás nem tetszik, szerintem érdemes a kamionozás felé kacsingatni, úgyis most nagyon de nagyon keresik a kamionsofőröket, és nagyon jól fizetnek még a magyar cégek is nemzetköziben.
Az egyik szar a másik fos..lehet választani de hogy büdös leszel az biztos.
A taxizás azért egy fokkal jobb talán,mert ha nemzetköziben vagy akkor a családot el lehet felejteni, nincs az a nő aki várna 3-4 heteket.Vagy csak ideig óráig.
Aztán azon kapod magad hogy egy csöves vagy egy bádogdobozban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!