Mitől ilyen drága a Taxizás?
Max 2,5km-t vitt a taxi a városon belül és ez közel 1000ft volt.
Az az idő amíg eljött értünk meg odaértünk az max 10 perc volt. Tehát 1 óra alatt megkeres nagyjából 6000ft-ot. Ebből kb 1300 az üzemanyag. A kocsi amortizációja nem tudom mennyi lehet de a maradék 4700ból simán futja erre is na meg neki is bőven marad.
Általában egy taxis nem 2,5 km-et viszi az utasokat (ez gyalog kb fél óra).
És nincs mindig fuvaruk, így a 6000-es órabér elég túlzás.
Adóznia is kell, meg ha nem maszek hanem céges akkor a cégnek is megy belőle.
Az amortizációról meg annyit hogy egy normális taxis gyakran hordja márkaszervizbe az autóját mert nem engedheti meg magának hogy lerobbanjon. Valamint műszaki is gyakrabban van nekik, a szinte napi takarításról nem is beszélve.
A végén alig marad nekik, havi nettó 150-200 körül keresnek, de napi 10-12 órákat dolgoznak, nem ritkán 6-7 napot egy héten.
Hogy dolgoznak 10-12 órát meg 6 napot egy héten ha nincs is mindig fuvarjuk?
Abban a 10-12 órában van pihenő is amikor épp nincs fuvar, azt a kieső pénzt az utasokon hajtják be?
A havi 150-200 nettó meg elég jónak számít.
Én soha nem kerestem még ennyit egy hónap alatt pedig volt hogy 10 órákat dolgoztam és még szombaton is mentem dolgozni egy pár órát.
/Hogy dolgoznak 10-12 órát meg 6 napot egy héten ha nincs is mindig fuvarjuk? /
a fuvarok közti várás is melózás
vagy te szórakozásból ülsz az álló kocsiba órákig?
na látod
ha reggeltől estig ülnél az autóba és lenne 10db 3kilométeres fuvarod akkor menyit kérdnél?
meg ha kérdeznék hogy mennyit melóztál ma akkor mit mondanál 10x15percet?
szerintem ezt az egész taxis dolgot gondold át mert valahogy nem sikerül megértened hogy hogy is van.
kíváncsi lennék ha elkezdnél taxizni és a fent említett taxis árának pl a felért csinálnád akkor mikorra húzhatnád le a rolót mert egyszerűen nem keresnél annyit hogy megélj belőle meg karbantartasd az autót.
500-600 Ft-os taxi? Nem mondom, hogy nem hiszem el, de akkor kérlek linket másolj ide, vagy adj egy telefonszámot, amin érdeklődhetek, hogy is van ez. Szegeden az alapdíj 500 Ft, tehát ennyibe kerül, hogy beültél a kocsiba.
Kötve hiszem, hogy 600 Ft-ból akárhová elvisznek egy 30ezres vagy nagyobb városban.
De ha el is visznek, tuti, hogy veszít rajta a társaság. Csak mondjuk fel akarja őrölni a rivális céget, mert neki van tartaléka, hogy kibírja a veszteséges időszakot addig, amíg az emberek átpártolnak hozzá, a másik tönkremegy mert nem lesz fuvarja, utána pedig elbúcsúzhatnak az emberek a 600 Ft-os fix tarifától, ha monopol helyzetbe került egy taxis cég. De persze ebbe senki sem gondol bele, csak felcsillan a szeme mindenkinek mint a bagzó macskának, hogy fúúú, ez haccázér elvisz, mekkora szemét rabló a másik. Persze, rabló..
A taxizás hatósági áras, nem lehet csökkenteni a díjat. Amúgy nem rég lett duplázva ez a díj, ezért ilyen drága a taxizás. Ennek amúgy a taxisok sem örülnek, mert sokkal kevesebb a fuvar, tehát hiába több a díj, ha alig van meló.
Kérdező: neked van autód? Csak mert a benzinköltség az a fenntartási költség kb harmada csak egy kocsinál. Nem hiába hívják a taxisokat guruló koldusnak, ne hidd, hogy akkora üzlet. Meg lehet élni belőle, de nagyon sok a munka és a kockázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!