Mitől ilyen drága a Taxizás?
Max 2,5km-t vitt a taxi a városon belül és ez közel 1000ft volt.
Az az idő amíg eljött értünk meg odaértünk az max 10 perc volt. Tehát 1 óra alatt megkeres nagyjából 6000ft-ot. Ebből kb 1300 az üzemanyag. A kocsi amortizációja nem tudom mennyi lehet de a maradék 4700ból simán futja erre is na meg neki is bőven marad.
Bocsánat, én Budapestről beszéltem. Sehol máshol nem taxiztam még, azt hittem, az egész országra vonatkozik ez a mostani hiszti. A sárgítás meg a 280/km. De akkor csak itt van.
Bár a sárgítás gondolom országos. Vagy az sem?
A sárgítás sem országos. Pest meg Hódmező, de hódmezőn az önkormányzat fizette annak a kb 25 taxisnak aki a városban dolgozik.
Kérdező:
Egy taxis havi költsége, ha meg se mozdul, akkor is majdnem 200 ezer forint. Tehát amíg ez nincs meg, addig nem kerestél semmit. De ahhoz, hogy ez is meglegyen, kell a nafta, és kopik az autó. Szóval amit a taxióra mutat, annak kb negyede marad a taxisnál. Hányszor hallom azt utasoktól (fiataloktól) hogy szivesen lenne taxis... Aztán ecsetelem a dolgokat, és elgondolkozik. Én se vagyok öreg, meg én szeretm is csinálni. És ezért csinálom, mert szeretem, nem azért, mert meg akarom szedni magam, mert ebből nem lehet. Meg lehet élni belőle, de rizikós, és nem kiszámítható. Ha "muszájból" állsz be taxizni, akkor hamar becsavarodsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!