Éreztétek reménytelennek a rutin és forgalom órákon magatokat?
4 óra az igazából semmi, ennyi idő alatt sok minden nem derülhetett ki.
a 20. óránál tartok, és viszonylag idősen kezdtem, mert sosem akartam vezetni, mivel éreztem, h semmi érzékem hozzá.
tavaly rábeszéltek, h kezdjem el, mivel biztosabb lesz a helyen jogsival a családi cégnél.
a 7-8 óra körül az oktatóm szegeztem a kérdést: hogy ugye nagyon nem meg. Azt mondta, h hát nem nagyon van érzékem hozzá, nem tudja, lesz e jogsi, és h a 30. óra után megyünk csak ki a forgalomba.
ezután hirtelen elkezdtem fejlődni, és a 12. órától már kimegyünk, szerinte nem is megy rosszul, de nekem borzalom az egész:
-még mindig nem érzem, h mennyire kell benyomni a kuplungot
-képtelen vagyok tartani a sebességet, vagy gyorsan vagy lassan megyek
-nem tudom megosztani a figyelmemet, még az is lelassít, ha indexelnem kell
csinálom még, hátha jobb lesz, de van egy olyan érzésem, h sosem fogok egyedül biztonságosan vezetni.
de mint mondtam, 4 óra az semmi, majd érezni fogod, h tényleg semmi érzéked hozzá, vagy csak több gyakorlásra van szükséged, mint az átlagnak.
egyébként az oktatóm egyik tanítványa 5 nyelven beszél, és 70óra után még a forgalmi közelében sincsenek, annyira nem megy neki.
sajnos ehhez tényleg érzék is kell.
Kedves utolsó és utolsó előtti válaszolók, Nektek is köszönöm a válaszokat! Nagyon drukkolok nektek is hogy simábban menjen és túllegyünk rajta :)
Ma voltam megint, illetve múlt hétvégén is, ezeken az alkalmakon már jobban ment és ma már élveztem is igazán. Persze még sehol nem tartok, a forgalom még odébb :) De már érzem mi a gond.
Kuplung és fék: cipőből eddig túl vastag volt rajtam és nem "éreztem" mennyire nyomok a pedálokra, ezért vékonytalpú bebújóst vettem és azzal ment. De a többfelé figyelés nekem is gond még, illetve a kormányzásnál nem mindig érzem a kormány és kerék közti kapcsolatot még mindig....túlkormányzok ill. nem jó az ív. De reménykedek hogy belejövök.....
Nektek is szívből drukkolok!!
Nem.
(Mondjuk amikor élesben kellett először ferde laza tajon rakott forgózsámolyos pótkocsit feltolni leizzadtam:) B jogsival)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!