Tanulók és rutinos sofőrök tudtok tanácsot adni?
Figyelt kérdés
Túl vagyok az első 10 óra vezetésemen. Nem voltunk rutinpályán - az oktató feleslegesnek tartja - rögtön forgalomban kezdtem. Most, még 10 óra után sem tudok a forgalomra is koncentrálni, nagyon lefoglal az autó kezelése. Ahogy telik az idő egyre rosszabb, sokszor úgy érzem nem is tudom, mit kellene a lábammal és a kezemmel nyomni vagy csinálni. Egyszerűen katasztrófa vagyok.2015. dec. 28. 13:29
1/5 anonim válasza:
Na, már az oktatók sem a régiek. Pont hogy emiatt van szükség (többek között) a rutinpályára. Mondd meg neki, hogy bizonytalanul kezeled az autót, amúgy is te fizetsz, tessék először a forgalomtól elzárt területen gyakorolni.
2/5 anonim válasza:
Ez teljesen normális, mindenki így van egyszer, mindenkit leköt először az autó kezelése. Ezért van ott az oktató, ő mindig mondja, hogy vigyázz, tud fékezni ha kell, és a kormányba is belenyúl ha kell. 20-30-dik óra után kezded majd kapizsgálni a vezetést.
3/5 A kérdező kommentje:
Ha kérdezem tőle, hogy most mit csináljak csak azt, hallom tőle, hogy "ezt már tudnod kellene". De mégis honnan, ha nem mondja, hogy mit mikor csináljak?
2015. dec. 28. 16:10
4/5 A kérdező kommentje:
Véleménye szerint a 10 óra után (ami ugye régen a rutin volt), már magamtól kellene mennem. Én még erre nem vagyok képes, és ez nagyon elkeserít.
2015. dec. 28. 16:21
5/5 veterán vas válasza:
Ne aggódj semmit. Annak idején én is úgy lettem eleresztve hogy:
-el tudsz indulni?
-mutattam a sebességváltást?
-tudod melyik a fékpedál?
...na akkor semmi értelme a parkolóba sz@rakodni, irány a forgalom. A vezetés legtöbb részét a forgalomban töltöd el, esetleg 6-8% amit a parkolókba, kapubeállókba.
Azon mit gyakorolnál?
Miután kénytelen vagy a forgalomra figyelni, ösztönösen és sokkal gyorsabban rögzülnek a kéz és láb a mozdulatai. Amikor már könnyen ment a kormány és a pedálok használata, akkor jött a "finomítás" (járdaszegély, saroktolatás, stb.)
Igaza volt.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!