A helikoptereken miért bal kéznél van a kézifék?
Kézifék? Ez valami tréfa lehet.
lhsn.hu/emeljunk-fel-egy-helikoptert/
Mert oda rakták....(bal kormányos autónkba bal oldalt van a kézifék)
amúgy meg az gázkar
Kollektív kar a neve.
Két funkciója van.
A kar emelésével illetve süllyesztésével szimerikusan növeli ill. csökkenti a rotorlapátok állásszögét. Ennek megfelelően a rotorlapátokon keletkező felhalytóerő nő vagy csökken. Tehát a gép emelkedését illetve sülyedését szabályozza.
A kollektív karon lévő gázmarkolattal a hajtómű teljesítménye szabályozható.
Így egykézzel egyszerre növelhető a lapátok állásszöge, a megnövekedett állásszög miatti nagyobb légellenálláshoz szükséges hajtómű teljesítmény.
#6: Biztos a felhalytóerő miatt. :D
Amúgy egy ilyen nyilvánvalóan troll kérdésre felesleges kimerítő választ adni. Vagy nem érdekli vagy nem érti.
U.i: Nem én pontoztam le.
:)
"felhalytóerő" LOL
Egyébként egy kérdés hogy lehet troll? Szerintem sem hülye kérdés sem trollkérdés nincs. Ellenben válasz!
Egyébként én sem pontoztam le senkit, valaki valószínű nem tudja elviselni hogy csak féligazságot tudott.
4# "bal kormányos autónkba bal oldalt van a kézifék"
Az most porsche vagy pontiac? Mert nekem a többiben mind jobb oldalt volt. Bár nézőpont kérdése. Az utasülésről mind jobboldalt volt.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!