Hogyan kell kézifék nélkül elindulni kisebb/nagyobb emelkedőn? Hogyan kell megtalálni a mérlegállást?
Igazából sok gyakorlás kell hozzá. Hozzá kell szoknod az adott kocsihoz, pontosabban a lábadnak rá kell állni arra hogy a kuplung hol kezd el fogni.
Talán sík terepen érdemes ezt tapasztalgatni.
Ha emelkedőn indulsz el kézifék nélkül, akkor ugye jobb láb a féken, bal lábbal kuplung kinyomva, autó sebességben.
Kuplungot felengeded addig a pontig amikor már elkezd fogni. Érzed ill. hallod az alapjárat csökkenésén ezt. Ekkor már elengedheted a féket és átléphetsz a gázra. Kicsi kis gázt adsz és finoman engeded fel tovább a kuplungot.
Kezdőként szerintem ez az egyik legnehezebb mutatvány, annak idején nekem is sokat kellett gyakorolnom.
Az a lényeg, már a fogáspont előtt közvetlenül egy kicsivel nyomd a gázt.
A legnehezebb feladat, én tanuló autón is gyakoroltatnám.
"A mögötted levő pedig azt hiszi, hogy a ,,hülye,, mazsola rá fog tolatni, mert rossz helyre váltott.. ezért hátrébb megy. Így nem gáz, ha elkezdesz hátra gurulni, ilyenkor nagyobb gáz és mész is előre. Friss jogsis 2016.Febr."
Na ez egy baromság!
Egy centit sem megyek hátra, hanem beletenyerelek a kürt kapcsolóba. Ha meg belém gurulsz, TE adod a betétlapot, kamera az autóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!