Most lesz forgalmi vizsgám és pár dolgot szeretnék tisztázni. Kanyarodás kuplunggal?
Megbuktatnak azért a legelején ha véletlen elindulok anélkül, hogy ki engedném a kéziféket? tudom hogy "sikk-esen" kell indulni de mindig elfelejtem a kézit és indulás után 1 másodperccel jut eszembe.
Illetve ha a főút kanyarodik pl balra és jelzi a tábla akkor baj ha indexelek balra? persze, úgy hogy ne legyen megtévesztő.
Vagy ha 50 helyett 53-mal megyek de csak pár másodpercig?
És hát a kanyarodás kuplunggal. Úgy tanította az oktatóm ha nagyon lassú a kanyar akkor váltsak vissza kettesbe és nyomja be a kuplungot DE NE TELJESEN. mert hát annak ugye semmi értelme. így viszont lassul az autó és finom gázadással tudok gyorsítani. Szóval ha ez csinálom nem fogja azt hinni a vizsgabiztos hogy benyomtam tövig?
Bocsi hogy ilyen összeszedetlen lett:D
A vizsgabiztosok napi szinten vizsgáztatnak, sőt sok vizsgabiztos oktató is (nem vizsgáztathatnak olyan tanulót, aki annál az iskolánál tanul, ahol ő is alkalmazásban áll)
Megvan a kellő rutinjuk a lényeges dolgok észrevételére, lehetőleg ne agyalj azon, hogy mit vesz észre a vizsgabiztos és mit nem.
Vannak nagyon rendes vizsgabiztosok, és vannak szigorúak is - ne foglalkozz velük.
A kézifék elmulasztása szerintem csak hibapont. A gond azzal van, ha ettől bestresszelsz, és elkezdesz hülyeségeket csinálni: akkor megbuksz.
Főúton KRESZ-szerinti egyenesen indexelni csak ritkán nem megtévesztő. Ha megtévesztő, akkor egyből bukás.
50 helyett 53 elvileg bukás, ha kiszúrják. Kiszúrják. Menj 40-45-tel (50-es táblánál), neked is több időd lesz reagálni.
Kanyarodás közben csak akkor nyomjuk ki a kuplungot, ha praktikusan meg kell állni (pl. gyalogost engedünk el). Kinyomott kuplunggal vizsgán nem szabad kanyarodni (hibapont), ebből a szempontból mindegy, hogy mennyire nyomod ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!