Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Most lesz forgalmi vizsgám és...

Most lesz forgalmi vizsgám és pár dolgot szeretnék tisztázni. Kanyarodás kuplunggal?

Figyelt kérdés

Megbuktatnak azért a legelején ha véletlen elindulok anélkül, hogy ki engedném a kéziféket? tudom hogy "sikk-esen" kell indulni de mindig elfelejtem a kézit és indulás után 1 másodperccel jut eszembe.

Illetve ha a főút kanyarodik pl balra és jelzi a tábla akkor baj ha indexelek balra? persze, úgy hogy ne legyen megtévesztő.

Vagy ha 50 helyett 53-mal megyek de csak pár másodpercig?

És hát a kanyarodás kuplunggal. Úgy tanította az oktatóm ha nagyon lassú a kanyar akkor váltsak vissza kettesbe és nyomja be a kuplungot DE NE TELJESEN. mert hát annak ugye semmi értelme. így viszont lassul az autó és finom gázadással tudok gyorsítani. Szóval ha ez csinálom nem fogja azt hinni a vizsgabiztos hogy benyomtam tövig?

Bocsi hogy ilyen összeszedetlen lett:D

2016. aug. 3. 14:42
 1/4 anonim ***** válasza:

A vizsgabiztosok napi szinten vizsgáztatnak, sőt sok vizsgabiztos oktató is (nem vizsgáztathatnak olyan tanulót, aki annál az iskolánál tanul, ahol ő is alkalmazásban áll)

Megvan a kellő rutinjuk a lényeges dolgok észrevételére, lehetőleg ne agyalj azon, hogy mit vesz észre a vizsgabiztos és mit nem.

Vannak nagyon rendes vizsgabiztosok, és vannak szigorúak is - ne foglalkozz velük.

[link]

2016. aug. 3. 14:53
 2/4 anonim ***** válasza:
Én valamivel több mint egy éve vizsgáztam. Kuplungot csak elinduláskor és sebesség váltásakor használjuk. Kéziféket a műszerfalon egy nagy piros felkiáltó jel jelzi értelemszerűen ha világít akkor kézifék. Főút kanyarodásakor ha rámész a védett útra vagy főútra táblád van kanyarodik te meg félbe vágod akkor kiteszed az indexet balra (ha rámész egyenesen) nagyon fontos tedd ki! ha lemész róla akkor jobbra, ha kanyarodsz akkor ha olyan az út akkor mész 50-el és visszaváltasz 3 ba előtte fékkel lassítod az autót kb 40-re én 45-el mentem végig ahol 30-volt ott 29-el ha lassan mész nem buktatnak meg de ne túl lassan, gyorsan ne menj mert nagyon szemlélik a mérőt. Tükröket folyton nézegetni van egy papír azon rajta van hogy asszem 10 hibapontól bukás, ha fák vannak vagy összefüggő autósor az út szélén akkor terelő vonalhoz húzódni. Kérdezz ha valami nem világos.
2016. aug. 5. 23:10
 3/4 _BK válasza:

A kézifék elmulasztása szerintem csak hibapont. A gond azzal van, ha ettől bestresszelsz, és elkezdesz hülyeségeket csinálni: akkor megbuksz.

Főúton KRESZ-szerinti egyenesen indexelni csak ritkán nem megtévesztő. Ha megtévesztő, akkor egyből bukás.

50 helyett 53 elvileg bukás, ha kiszúrják. Kiszúrják. Menj 40-45-tel (50-es táblánál), neked is több időd lesz reagálni.

Kanyarodás közben csak akkor nyomjuk ki a kuplungot, ha praktikusan meg kell állni (pl. gyalogost engedünk el). Kinyomott kuplunggal vizsgán nem szabad kanyarodni (hibapont), ebből a szempontból mindegy, hogy mennyire nyomod ki.

2016. aug. 5. 23:31
 4/4 A kérdező kommentje:
sajnos megbuktam az első vizsgámon. Minden parkolás sikerült elsőre már visszafelé mentünk. 2 perc volt hátra azt mondták és elfelejtettem 1x indexelni. Furcsa de csak több önbizalmam lett ettől mert egész vizsgán nyugodt voltam tehát nem zavart mögöttem a vb. Mindent jól csináltam csak 1x hibáztam. Jogos volt. Magamra vagyok csak mérges, hogy miért nem bírtam tovább koncentrálni. Jól fog jönni még +4 óra gyakorlás. Remélem hamar mehetek újra vizsgázni. Köszönöm a válaszokat!
2016. aug. 5. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!