Kresz. Kanyarodhat balra? Az ábrázolt forgalmi helyzetben a zölddel jelölt gépjármű kanyarodhat balra? Https://picasaweb. google.com/105804830088630432271/Kresz? Authuser=0&authkey=Gv1sRgCMWPsdm5uI3_2wE&feat=directlink
Elég nagy forgalmú lehet, Pesten is van ilyen, de ott táblák is jelzik a balra kanyarodási tilalmat! Pl csömöri-Nagy Lajos király útja, Thököly-Hungária.
Ugyan ott a nyíl tényleg, de ilyen esetben szerintem elférne egy balra kanyarodni nem lehet tábla..
Minek? Azért, hogy még egy felesleges tábla vonja el a figyelmet?
A kötelező haladási irány tábla mindent elmond! De ha nem, akkor ott az útburkolaton is a nyíl!
Köszönöm a megnyugtató válaszokat, ezek szerint nem én vagyok a hülye. Az ábrázolt kereszteződés a XI.kerület Budafoki-Hengermalom sarka. Minden zöld jelzésnél akad balra kanyarodó gépjármű, robogótól a kamionig.
(Volt aki azt válaszolta, hogy minek oda is tábla ha ott az útburkolati jel, ezzel egyetértek mivel a sorrend:
RENDÕR
LÁMPA
TÁBLA
FELFESTÉS
ÍROTT SZABÁLYOZÁS
de a másik forgalmi sávban az útburkolati jel ellenére tábla is mutatja a kötelező haladási irányt. Hol itt a következetesség?)
Köszönöm mégegyszer.
"de a másik forgalmi sávban az útburkolati jel ellenére tábla is mutatja a kötelező haladási irányt."
Nem "ellenére", hanem mellett!
A tábla hatálya pedig mindegyik forgalmi sávra kiterjed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!