Németországban mennyi autópályán a sebességhatár?
10-es! Tudod miért nincs? Azért amiért nálunk sincs lakott településen belül ötvenes.
Mert jogilag alapértelmezett. Arra pont nem kell korlátozni.
A 130 km/óra ajánlott legnagyobb sebesség. Az egyéb szabályok megtartása mellett nem büntettnek azért, ha gyorsabban autózol.
De ha balesetbe keverdsz, akkor sokkal jobban elsikálnak, mint 130-as tempónál.
"Azért amiért nálunk sincs lakott településen belül ötvenes."
1. van 50-es tábla és annak feloldó táblája lakott területen belül
2. nem minden lakott területen 50 a megengedett max. van ahol 60, sőt néhol 70 is van ;) (a váci út tele van ilyenekkel és lakott terület)
Azt jól írtad, hogy alapértelmezett. Viszont táblája/feloldója van. De a 130-nak nincs.
Na akkor a gyengébbek, ostobák és szellemi fogyatékosok kedvéért itt az StVO vonatkozó paragrafusa:
A lényeg: "Diese Geschwindigkeitsbeschränkung gilt nicht auf Autobahnen..." azaz ezek a sebességkorlátozások nem érvényesek az autópályákra...
A német kreszben tehát NINCS hivatalos sebességkorlátozás az autópályára.
Ugyanez a paragrafus az első pontban említi, hogy a sebességet a forgalomi, látási és időjárási körülményekre, valamint a jármű képességeire és terhelésére tekintettel kell megválasztani, de ez egy gumiszabály, ami nem ír elő konkrét sebességértékeket.
Tehát mégegyszer: Németországban az autópályán alapértelmezés szerint NINCS felső sebességhatár megszabva.
A sokfelé kihelyezett korlátozó táblák miatt persze elég kevés az olyan szakasz, ahol tényleg a fénysebesség a felső korlát...
Én, mint gyengeelméjű szólandanék hozzád.
Szerintem senki nem írt limitet. Én hülye biztosan nem. Ajánlott legnagyobb sebességhatár van, aminél mehet gyorsabban. Akár fénysebességgel is.
Csak ha balesetbe keveredsz, nem lesz mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!