Tudok rendszámot igényelni Németországban, ha nincs jogosítványom?
Vettem egy német papíros autót még ősszel. Eddig nem volt rajta rendszám, mert nem volt lakcímem és nem kaptam, viszont most változtak a körülmények és van lakcímem és munkám is. Jogosítványom nincs, a barátom használná, viszont neki nem lehet a nevén (egyéb okokból)
Azt hallottam a napokban, hogyha nincs jogsim, akkor elfelejthetem a német rendszámot. (itthon mondták)
Próbáltam a neten is utánajárni, hogy igaz -e de nem találtam semmit ezzel kapcsolatban, pedig elég sokat keresgéltem.
1 héten belül akarjuk ezt elintézni, elég sürgős lenne.
Légyszi segítsetek!:)
"hogyha nincs jogsim, akkor elfelejthetem a német rendszámot"
Ostobasag. Termeszetesen tudsz rendszamot kivaltani, ha tied az auto.
A kutyát nem érdekli van-e jogsid, autót vehetsz és írathatsz a nevedre, csak nem vezetheted.
Pár jó tanács:
- Ha a barátod használná, a biztosítás kötésekor jegyeztesd be mindenképp őt, mint használó/vezető, mert, ha nem teszed komoly gondok lehetnek belőle.
-mindenkepp több km-t adj meg kicsivel éves felhasználásra, mert abból is lehet gond, ha túl léped. (a nejem kolléganőjének balesete volt 15ezer km-re kötötte a biztosítást, a baleset meg kb 21ezer km-nél történt. Nem akarnak neki fizetni, csak aprópénzt, mondván bőven túllépte a km-t)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!