Németországban mennyi autópályán a sebességhatár?
Németországban is 130 km/h, a különbség annyi, hogy ott, ha külön nem tiltják, saját felelősségre mehetsz gyorsabban.
Ez azt jelenti, hogy egyszerű gyorshajtásért nem büntetnek, de ha baleset részese vagy, kiemelt büntetésre számithatsz.
"a belső sávban korlátlan.nincs megszabva"
Elárulok egy hétpecsétes titkot: még a külső sávban sincs megszabva.
Egyébként Németországban az a szitu, hogy rengeteg a sebességkorlátozás a pályákon, gyakori a 120-as, 100-as, és 80-as korlátozás is, ezeket pedig szigorúan be is tartják. Mikor vége van ezeknek a korlátozásoknak, akkor szoktak kitenni egy feloldó táblát, és onnantól a következő korlátozásig lehet tolni ahogy bírod, feltéve, hogyha nincs éppen dugó, vagy akkora forgalom, hogy a belső sáv is 90-el halad. Utóbbi gyakoribb Németországban.
Istenem ennyi nagyokost !
Akkor le írom én mert én mondhatni nem keveset járok Németbe a kresz szerint 130km/h a megengedett sebesség de ahol a 130 után látsz sebességfeloldó táblát ott annyival is mehetsz amit tud a gép viszont az tény valóban aki így lesz egy baleset részese az ne "Magyar " birságra számítson !
Aha :D
"de ahol a 130 után látsz sebességfeloldó táblát" :DDD
ezen kidőltem... Még sehol nem láttam 130-as feloldótáblát :D Max 80-ast, 100-ast, 120-ast :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!