Ilyen esetben várhatom a gyorshajtásos csekket, vagy kamu az egész?
A minap jött mögöttem egy fekete 2000-es évek eleji Mazda 6. Lakott területen belül szigorúan betartottam a megengedett maximális sebességet, többször is (szerintem) provokáló jelleggel közelített hozzám, majd lassított, belebújt a seggembe. Kiérve a lakott területről egy körforgalom után kigyorsítva a kétsávos főúton megelőztem az előttem haladó járműveket, csakhogy már az előttem kb 3-mal haladó autós kihajtott a gyorsabb sávba és szintén előzött egy kisteherautót. Közben egy hetvenes táblához értünk. Amikor ez az autós visszahúzódott a lassú sávba, ekkor én még őt megelőzvén soroltam át a jobb oldali sávba. Nem tagadom jócskán túlléptem a megengedett határt, de csak az előzés befejezéséig gyorsítottam intenzíven, azután a motorféket használva lassítottam 90-re. Kb. 1 perc után utolért a Mazdát vezető kb 30-40-es kopasz napszemüveges tetovált pali és a piros lámpánál megállva átszólt, hogy 160-nal mentem a 70-es táblánál, mutatta a jelvényét és hogy várhatom a 300 ezres csekket, külföldre is kiküldik (felvidéki rendszámos autó). A piros lámpánál elindulva ott is hagyott. Civil ruhás rendőr volt? A Mazdát látva nem gondolnám, hiszen a két visszapillantó tükör krómozott volt és még apple és egy jégkorongmatrica is volt az autón. Az autóban láttam elől kamerát, valamint még egy dolgot a szélvédőnél. Szerintetek csak egy unatkozó a világot jobbá próbálni tévő zsaru volt, vagy az, akinek mondja magát? Ha igen, akkor mikor utolért ő is túllépte a sebességkorlátozást, ehhez nem szükséges a megkülönböztető jelzés?
Természetesen ha kapok büntetést, jogosan kapom, mivel túlléptem a megengedett maximális sebességhatárt, ezzel tisztában vagyok, nem akarok mentegetőzni, csak vannak itt furcsaságok, amiket nem értek.
Ha esetleg leírnád hol történt... Ha épp valami VÉDA kamera alatt jaszkariztál, akkor tényleg megy a csekk.
Amúgy miért nem takarodsz haza és otthon száguldozol, hmm?
Baromság az egész!
Miféle 300ezres csekk? Még a felét se kapod ilyen mértékű túllépésnél!
Szerintem tökre hihető, hogy egy kopasz tetovált barom civil ruhás rendőr. No és ha az akkor mi van, befúj a szél? A rendőr ha akar valamit, akkor félreállít és intézkedik. Rendőrire hasonlító jelvényem nekem is van, a gyerek játszott vele kiskorában.
Ha szeretnél te is, akkor potom pénzért vehetsz jelvényes brifkót:
- 10-re érted megyek. Ha dudálok, gyere le.
- Milyen kocsid van?
- Nincs kocsim. Dudám van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!