Hogyan lehetnék hivatásos sofőr?
Ja, mielőtt okoskodnátok: a "maga a méhész..." jogi fordulat kiterjed arra is, ha nem a méhész vezet, hanem valakinek fizet azért, hogy a saját járművével a saját termékét szállítsa.
A "díj ellenében fuvarozás" azt jelenti, hogy egy adott cég nem foglalkozik mással, mint mások termékeinek szállításával.
Köszi, nem szükséges a fordítás. Én tudom mikor szükséges a GKI, mikor szükséges ADR, mikor tachográfköteles az autó. Neked az értő olvasás megy? Mit írt a kérdező?
"De szeretnék nagyobb járműveket is vezetni, komolyan érdekel, főleg a teherszállítás, belföldön vagy akár külföld is szóba jöhet."
Fuvarozócégnél szeretne dolgozni, oda pedig mindenhova kell a GKI.
"az állások legalább harmadánál nem feltétel a GKI. ( max. van ahol előny- de az nem feltétel!)"
Szerintem kevered az ADR-rel :)
Az Auchan házhoz szállítás linket komolyan gondoltad? Egy B kategóriás állásnál GKI? Oda sosem kellett bazz :D
Ha egy tanácsot elfogadsz: óvatosan a több éves cikkek linkelésével, mert azóta pár dolog már változott. Egy hasonló tachográf mentességes cikk már nem állná meg a helyét teljes egészében ;-)
Itt, ha jól tudom 3 évért az életedből, fizetik a jogsidat:
BKV-hoz, B jogsival be lehet menni utcáról, kérdés, mennyi évet kell náluk aláírni?
Aztán majd jön pirinéni, és lefotóz, majd beküldi a blikkbe, amiért telefonozol a dugóban kínodban.
Amúgy én is írtam alá szerződést céggel, de végül elküldtek, örültek, ha megszabadulnak tőlem. :D nem kellett visszafizetnem semmit.
"hogy mi minden kell annak, aki kamionozni akar. Hol elég hozzá a "C" kategória? Meg milyen 157 ezer? Hát egy sima B is alulról verdesi a 200-at."
Eddig szó sem volt kamionozásról. Belföldi fuvarozás volt a lényeg, és "esetleg" külföld is. nyilván a válaszom nem a kamionozásra vonatkozott.
B kategória már megvan a kérdezőnek. Én adtam egy linket, ahol az arra épülő képzés (C és E is) ára pontosan fel van tüntetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!