Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan lehetnék hivatásos sofőr?

Hogyan lehetnék hivatásos sofőr?

Figyelt kérdés
30 éves férfi vagyok, 7 éve van B-s jogsim, azóta vezetek is aktívan. Balesetem nem volt, egyszer kezdő koromban neki tolattam a kapunknak jobb hátsó lámpa cserére szorult. Azóta egy karcolás se (le is kopogom). Rendőr egyszer büntetett 5000ft-ra törött szélvédő miatt, tudom ezek nem nagy erények. Főleg céges furgonokat vezetek mostanában (Ford Transit), építőiparban dolgozom mint villanyszerelő, szeretem ezt is és értek is hozzá. De szeretnék nagyobb járműveket is vezetni, komolyan érdekel, főleg a teherszállítás, belföldön vagy akár külföld is szóba jöhet. Mi lenne a legegyszerűbb/legolcsóbb módja hogy sofőrként elkezdhessek dolgozni, hogy tudnék jogosítványt szerezni. Van spórólt pénzem de nem akarom mind jogsikra költeni.

2017. dec. 20. 20:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Ja, mielőtt okoskodnátok: a "maga a méhész..." jogi fordulat kiterjed arra is, ha nem a méhész vezet, hanem valakinek fizet azért, hogy a saját járművével a saját termékét szállítsa.

A "díj ellenében fuvarozás" azt jelenti, hogy egy adott cég nem foglalkozik mással, mint mások termékeinek szállításával.

2017. dec. 20. 22:27
 12/22 anonim ***** válasza:
70%

Köszi, nem szükséges a fordítás. Én tudom mikor szükséges a GKI, mikor szükséges ADR, mikor tachográfköteles az autó. Neked az értő olvasás megy? Mit írt a kérdező?

"De szeretnék nagyobb járműveket is vezetni, komolyan érdekel, főleg a teherszállítás, belföldön vagy akár külföld is szóba jöhet."

Fuvarozócégnél szeretne dolgozni, oda pedig mindenhova kell a GKI.

"az állások legalább harmadánál nem feltétel a GKI. ( max. van ahol előny- de az nem feltétel!)"

Szerintem kevered az ADR-rel :)

Az Auchan házhoz szállítás linket komolyan gondoltad? Egy B kategóriás állásnál GKI? Oda sosem kellett bazz :D

Ha egy tanácsot elfogadsz: óvatosan a több éves cikkek linkelésével, mert azóta pár dolog már változott. Egy hasonló tachográf mentességes cikk már nem állná meg a helyét teljes egészében ;-)

2017. dec. 20. 22:30
 13/22 anonim ***** válasza:
48%
72%-os okostojás, ha már ilyen hévvel másolgatsz neten talált adatokat, akkor nézz már utána jobban, hogy mi minden kell annak, aki kamionozni akar. Hol elég hozzá a "C" kategória? Meg milyen 157 ezer? Hát egy sima B is alulról verdesi a 200-at.
2017. dec. 20. 22:47
 14/22 anonim ***** válasza:

Itt, ha jól tudom 3 évért az életedből, fizetik a jogsidat:

[link]

2017. dec. 21. 00:05
 15/22 anonim ***** válasza:
Leszerződsz a wabere's-hez ők ki fizetik az egészet , de akkot le kell x éve szerződnöd oda a wabis traktort hajtani , ha a szerződést meg szeged ( hamarabb le lépsz mit a szerződésben benne van akkor ki fizetthetik vele a djogsi árát )
2017. dec. 21. 06:37
 16/22 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb és legcélravezetőbb ha bemész az első útbaeső autósiskolába, és ott pontosabb tájékoztatást kapsz a folyamatról, és az árakról.
2017. dec. 21. 09:00
 17/22 anonim ***** válasza:

BKV-hoz, B jogsival be lehet menni utcáról, kérdés, mennyi évet kell náluk aláírni?

Aztán majd jön pirinéni, és lefotóz, majd beküldi a blikkbe, amiért telefonozol a dugóban kínodban.

Amúgy én is írtam alá szerződést céggel, de végül elküldtek, örültek, ha megszabadulnak tőlem. :D nem kellett visszafizetnem semmit.

2017. dec. 21. 09:04
 18/22 anonim ***** válasza:

"hogy mi minden kell annak, aki kamionozni akar. Hol elég hozzá a "C" kategória? Meg milyen 157 ezer? Hát egy sima B is alulról verdesi a 200-at."

Eddig szó sem volt kamionozásról. Belföldi fuvarozás volt a lényeg, és "esetleg" külföld is. nyilván a válaszom nem a kamionozásra vonatkozott.

B kategória már megvan a kérdezőnek. Én adtam egy linket, ahol az arra épülő képzés (C és E is) ára pontosan fel van tüntetve.

2017. dec. 21. 09:20
 19/22 anonim ***** válasza:
48%
18/ Akkor nézd csak meg a kérdés alatti címszavakat, ott virít a kamionozás. De a belföldi fuvarozás sem áll fel a C, és E megszerzéséből.
2017. dec. 21. 09:25
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudsz villanyt szerelni, akkor ne menj egy kabinba élni, sokkal jobban és kényelmesebben lehet villanyszerelőként élni, keresni is lehet vele. Ha mindenképpen vezetni is akarsz, akkor megcsinálod a CE-t, és akár valamilyen szolgáltatóhoz bekerülhetsz, nagy előny, hogy mondjuk tudsz villanyt szerelni, és a darus kocsit is vezetni.
2017. dec. 21. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!