Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Színtévesztő szemüveggel...

Színtévesztő szemüveggel lehetek hivatásos sofőr?

Figyelt kérdés
2015. febr. 13. 20:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Attól függ hogy mennyi pénzt raksz a borítékba a házidokinál
2015. febr. 13. 21:50
 2/16 anonim ***** válasza:
Pontos választ a korrekciós szemüveggel foglalkozó orvosok tudnak adni, de úgy tudom, hogy sikerült elérni a korrekciós szemüveg elfogadását a hiv. gkv-nkak szükséges II. csoportú eü alkalmassági esetén, így nincs szükség trükközésre.
2015. febr. 13. 23:35
 3/16 anonim ***** válasza:
Vannak zugdokik - pl. jobb autósiskolák tudnak ajánlani - akik annyi idő alatt állítják ki az alkalmas papírodat, ameddig én ezt a hozzászólást írom. Ha a zöldeskéket a kékeszölddel összetéveszted az semmi veszélyt nem jelent. Totál színvak pedig nagyon kevés van.
2015. febr. 13. 23:46
 4/16 anonim ***** válasza:

" Ha a zöldeskéket a kékeszölddel összetéveszted az semmi veszélyt nem jelent" - csakhogy a leggyakoribb a vörös-zöld színtévesztés...

Korrekciós szemüveggel javítható a színlátás, kategorikusan tehát nem kizáró ok a színlátás-zavar, de a döntés joga az orvosé.

2015. febr. 14. 00:19
 5/16 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm a válaszokat!
2015. febr. 14. 08:06
 6/16 anonim ***** válasza:
6%

kedves 3 as

színvak ember az az ember aki nem lát semmit...

Vagyis VAK

Ugyanis aki nem lát színeket az nem lát semmit.

Legközelebb ne írj butaságot:-)

a színtévesztő lát szineket csak bizonyos árnyalatokat nem tud megkülönböztetni.

Olyan hogy színvak meg nincs.

Illetve mint már leírtam a vak ember aki színvak, de ő aztán teljesen:-D

2015. febr. 14. 18:50
 7/16 anonim ***** válasza:

samsungos: Színvak az az ember, aki fekete-fehérben látja a világot.

Színtévesztő több színt lát, de nem tud megkülönböztetni minden színt, és a leggyakoribb náluk a vörös-zöld szín megkülönböztetésének képessége, a közlekedésben pedig az a két szín alapvetően fontos lehet...

"A színvakság (diszkromatopszia) a rendellenes színlátásnak egyik fajtája, aminek következtében az érintett képtelen megkülönböztetni a különböző színeket. Az okuláris, vagy veleszületett akromatopszia esetén a látászavar a szemben, az ideghártyán, míg a cerebrális akromatopszia a színlátás idegrendszeri zavara.

A színvakságot az idegen nyelvek hatására többen is összekeverik a sokkal gyakoribb színtévesztéssel, amelyben az alany még láthat színeket, és ami a népesség 5 %-át érinti. A kettő közötti határ elmosódott; a súlyos színtévesztők csak nagyon nehezen tudnak színeket megkülönböztetni. A színlátási zavarok közös ICD kódja 53.5, ahová a színvaksággal együtt járó tüneteket (fényérzékenység, kis látásélesség) is csoportosítják."

"A dikromatikus színlátás vagy dikromácia („két színt látás”) színtévesztés.

Megkülönböztetendő a színvakságtól (monokromácia), hiszen az utóbbi színérzékelési hiányossággal csak a szürke árnyalatai érzékelhetők a fehértől a feketéig. Ezzel szemben a dikromaták a három főszín (kék, zöld, piros) egyikének érzékelésére képtelenek. Aszerint, hogy melyik alapszín észlelése marad el, a dikromázia lehet protoanópia, deuteranópia, vagy tritanópia. A pontos típust Farnsworth-teszttel, anomaloszkóppal vagy Isihara-teszttel lehet meghatározni. Mérhető a színtévesztés súlyossága is, ami az erősebb anomáliától a gyenge színvakságig tart.

A legtöbb emlős az elterjedt elképzeléssel szemben nem színvak, hanem dikromát, két csaptípussal (kék és zöld). Ennek oka az ősi emlősök éjszakai életmódja.[1] Az óvilági majmok, köztük az ember egy génduplikációval nyert egy újabb csaptípust (piros), ami az érett gyümölcsök felismerése mellett a kommunikációban is szerephez jut. Az újvilági majmok nőstényeinek kétharmada trikromát."

2015. febr. 14. 19:07
 8/16 anonim ***** válasza:
0%

nincs olyan ember aki fekete fehérben lát.

Egyébként a fekete is egy szín.

attól hogy sokat írsz még nincs igazad:)

2015. febr. 14. 20:56
 9/16 anonim ***** válasza:

#8: Hu de sötét vagy. Legalább azt fogadd el, ha normális hangnemben kiokítanak egy általad hibásan tudott dologról. Igenis vannak színvakok, akik a szürke különböző árnyalataiban látják a világot, de semmiféle színt nem látnak. Nézz utána a dolognak, pár link segítségül:

[link]

[link]

A fekete pedig nem szín, hanem a fény (vagyis a színek) hiánya.

Egy színtévesztő

2015. febr. 15. 17:18
 10/16 anonim ***** válasza:
Én alapból azt sem értem miért baj az ha valaki összekeveri a pirosat a zöldel? korlátozott engedély hogy pl csak magyarban vezet. fenti világít stop. lenti világít mehetsz. azt ki nem tojja le melyik zöld melyik piros? vagy ha szintévesztő vagy, zöldre megállsz, pirosra mehetsz kész. nem értem miért kell ebből ekkra ügyet csinálni, de lehet én vagyok túl elnéző a színtévesztőkkel.
2015. febr. 17. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!