Színtévesztő szemüveggel lehetek hivatásos sofőr?
Többnyire igazad van utolsó, de pl. egy piros-színtévesztő nem látja a féklámpa piros színét, az pl. problémákat okozhat a közlekedésben. Igaz, ma már a legtöbb autón van középső féklámpa, amely megint csak egyértelműsíti a féklámpa használatát. Huzamosabb idejű vezetést követően pedig ez az emberke simán közvilágításnak is nézheti a közlekedési lámpa piros jelzését. Egy nem színtévesztő ezt elképzelni se nagyon tudja, hogy lehetséges, de így van.
Ha piros színt lát az ember, akkor az felkelti a figyelmét, reflex-szerűen megnézi, hogy mi az. Az egyik legfeltűnőbb szín. Erre alapozták a teljes közlekedés felépítését. Ha te nem látod a piros színt, akkor sokkal inkább oda kell figyelned a közlekedésre, sokkal megfeszítettebb agyjáték a vezetés, mint egy, a színeket normálisan látó vezető számára.
Egyébként a színtévesztés milyenségét és mértékét ma már be tudják határolni, és ettől függően akár nemzetközi árufuvarozói jogosítványt is szerezhetsz, de akár el is tilthatnak a polgári vezetéstől is.
Kérdező, a színtévesztőknek készült korrigáló szemüveget is ez alapján "állítják össze", de ez nem fog 100%-os javulást hozni. A színtévesztés mértékétől függ, hogy mennyit képes korrigálni a szemüveg, és ez elegendő-e ahhoz, hogy hivatásos sofőri pályára léphess.
"a szemüvegnek is akkor kellene inkább rajtam lennie ha épp rendőri igazoltatás van, hiszen vezetés közben ki nézi. hogy épp rajtam van-e vagy nincs, meg vezetés közben ki tudja, hogy én egyáltalán színtévesztő vagyok" - ez nagyon rossz hozzáállás, rossz megközelítés, a szemüveget nem azért kell viselni, hogy azt a rendőr lássa, hanem azért, mert a biztonságosabb vezetéshez az szükséges.
A jogosítvány hátoldalán különböző kódokkal jelölten fel vannak vezetve a korlátozások, de azokat elsősorban nem azért kell(ene) betartani, mert esetleg a rendőr észreveszi.
És ha a kéket keveri valaki a zölddel.
Például a tálcán itt van a Google Chrome ikonja.
Középütt van a kék golyó, mellette balra a zöld jel.
ha felállok és kicsit messzebbről nézem nem tudok különbséget tenni. Mondjuk elég kicsi az ikon. :)) Látom hogy a kék meg a zöld más de hogy miben azt nem. :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!