USA-ban, Kanadában elfogadják az itthon megszerzett C + E jogosítványt?
Nem lehet honosítani, ott is tanfolyamot kell csinálni.
Ezt az infót a kanadai Bison Transport itthoni toborzásán mondták.
Kanadaban nem tudom, az USAban biztos nem fogadjak el.
Vagyis nem ilyen egyszeru a valasz.
Ahhoz hogy az USAban vezess szemelyautot, pl kijosz turistakent es berelsz, nem kell kulon jogsi, elfogadjak a magyart, de nem art ha mondjuk kivaltod a nemzetkozit, ami par ezer az onkormanyzaton vagy okamnyiroda vagy hol es vezethetsz az USAban szemelyautot.
A commercial jarmu az mar mas kategoria. Ha sofor munkaban gondolkozol, akkor ahhoz kell egy munkavallalasi vizum, amit nem adnak konnyen. Plusz minimum 2 ev balesetmentes vezetes a hatad mogott. (En mar itt eltem evek ota mikor limosofornek akartam menni, vagyis sima B's jogsival lehet, de nem volt meg a 2 ev itteni vezetes es nem fogadtak el.)
Kereskedelmi jogsi iszonyat draga. Van egy haverom aki teherautozik, de ugy csinalta, hogy jelentkezett egy fuvar ceghez, felvettek, azok kifizettek neki az iskolat, o pedig alairt egy szerzodest, hogy tandijert cserebe x evig naluk fog dolgozni. (en is meg akartam tanulni teherautot vezetni csak ugy hobbibol de 3-4ezer dollar...)
Ha mar van munkavallalasid vagy zoldkartyad es talalsz egy ceget, aki alkalmazna es megvan a magyar teherjogsid, lehet hogy kulonbozeti vizsgat kell csak tenned, de a szabalyokat ugyanugy meg kell tanulnod, hisz mas itt a kozlekedes. Lehet hogy a rutinon siman atmesz, de a "kreszt" megcsinaltatjak, az tutti, es arra ra kell keszulni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!