Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan lehetnék hivatásos sofőr?

Hogyan lehetnék hivatásos sofőr?

Figyelt kérdés
30 éves férfi vagyok, 7 éve van B-s jogsim, azóta vezetek is aktívan. Balesetem nem volt, egyszer kezdő koromban neki tolattam a kapunknak jobb hátsó lámpa cserére szorult. Azóta egy karcolás se (le is kopogom). Rendőr egyszer büntetett 5000ft-ra törött szélvédő miatt, tudom ezek nem nagy erények. Főleg céges furgonokat vezetek mostanában (Ford Transit), építőiparban dolgozom mint villanyszerelő, szeretem ezt is és értek is hozzá. De szeretnék nagyobb járműveket is vezetni, komolyan érdekel, főleg a teherszállítás, belföldön vagy akár külföld is szóba jöhet. Mi lenne a legegyszerűbb/legolcsóbb módja hogy sofőrként elkezdhessek dolgozni, hogy tudnék jogosítványt szerezni. Van spórólt pénzem de nem akarom mind jogsikra költeni.

2017. dec. 20. 20:42
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
47%

"nem akarom mind jogsikra költeni"

Pedig ha ezzel akarsz foglalkozni, akkor kb. egy millát beletolsz, és "hivatásos sofőr" lehetsz.

2017. dec. 20. 20:51
 2/22 A kérdező kommentje:
Akkor ezért van most ekkora sofőrhiány, kevés embernek van "fölös" (jó nem felesleges mert végülis behozza az árat egy idő után) 1 milliója, és ez még semmi mert miután letette a jogsikat még csak egy kezdő lesz. Tudom hogy nagy tétel és hallottam olyanról is hogy államilag vagy cégek által támogatott képzésekben lehetett jogosítványt szerezn. De azóta eléggé elcsitultak ezekről a képzésekről a hírek, gondolom nem azért mert fel lett töltve a hiányzó sofőrállomány.
2017. dec. 20. 20:59
 3/22 anonim ***** válasza:
58%

Vagy találsz valami céget aki kifizeti a jogsid, de cserébe alá kell írni X évet.

Vagy talán még megy az állami program.

Vagy beletolod a pénzed. C+E+GKI megvan valahol fél milla környékén, kicsit fölötte.

2017. dec. 20. 21:08
 4/22 anonim ***** válasza:
54%

"# 1/2 Időpont ma 20:51"

Miről beszélsz?!

"C kategóriás jogosítvány összesen 158.700 Ft"

[link]

Mire kellene még 840 000-et "beletolnia?"

Ha az "E"-t is leteszi, az is max +110 000.

+ Páv 10 000 alatti összeg.

Ennyi.

Ezzel már alkalmazottként ezer cégnél lehet hivatásos sofőr.

2017. dec. 20. 21:13
 5/22 A kérdező kommentje:
Nah ez az összeg már barátságosabban hangzik, ha tényleg ennyi.
2017. dec. 20. 21:16
 6/22 anonim ***** válasza:
9%

"Vagy beletolod a pénzed. C+E+GKI megvan valahol fél milla környékén, kicsit fölötte."

Még a GKI-val sincs 400 000 Ft!

[link]

Ráadásul sok cégnél nem is feltétel!

2017. dec. 20. 21:25
 7/22 anonim ***** válasza:
Gki nem feltétel? Mikor álmodtad?
2017. dec. 20. 21:30
 8/22 A kérdező kommentje:
Én is úgy tudom hogy kell a Gki is.
2017. dec. 20. 21:32
 9/22 anonim ***** válasza:
58%

Az általad linkelt oldalon

C: 158 700

C+E: 110 000

GKI: 115 000

Ez a PÁVval együtt valóban 390 000 , Budapesten, ha minden összejön. Vidéken már nem ennyi. Ennyiért még ember nem csinált C+E kategóriás jogsit a Földön szerintem :D

"Ráadásul sok cégnél nem is feltétel!"

A GKI? Na az furcsa lenne, ha nem lenne feltétel :D

2017. dec. 20. 21:34
 10/22 anonim ***** válasza:

"Gki nem feltétel? Mikor álmodtad?" - többi okos:

"A levelükben foglaltak alapján megállapítható, hogy ha a járművek személyes használatban vannak és azokkal közúti közlekedési szolgáltatást, azaz tehergépjárművel díj ellenében végzett közúti árutovábbítási tevékenységet nem végeznek, ezért a járművezetőknek nem szükséges GKI kártyával rendelkezniük.

Tehát abban az esetben, ha gépjármű vezetője maga a méhész és a gépjármű, továbbá a szállított árú (méhcsalád, méz, stb.) is a méhész tulajdonában van a járművezetőknek nem szükséges GKI kártyával rendelkezniük."

[link]

Lefordítom neked/ nektek: az a cég, amelyik a saját árúját fuvarozza, vagy nem fuvarozásra használja a járművet ( pld. utcasöprő-jármű) pld. nem végez közúti szolgáltatást,így a sofőrjeiknek nem is kell GKI.

Csak egy példa:

[link]

De akár be is írhatjátok a keresőbe a "sofőr állás" keresőszavakat, az állások legalább harmadánál nem feltétel a GKI. ( max. van ahol előny- de az nem feltétel!)

2017. dec. 20. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!