Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ebben az esetben megelőzhetem?

Ebben az esetben megelőzhetem?

Figyelt kérdés

Itt az lenne a lényeg, hogy (tegyük fel) te mész az országúton 120-al, de te beérsz egy megkülönböztető jelzéssel haladó mentőautót, amely halad 80-85-el. (Nyílván azért halad annyival, mert olyan beteget szállít, akiben sokkal nagyobb károkat okozna, ha hamarabb beérnének vele)

És az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben meg lehet előzni, ha a körülmények alkalmasak az előzésre? Vagy ilyenkor jobb fölvenni velük a tempót és haladni szépen tovább mögöttük?

2017. dec. 14. 21:38
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Kb. 4 percet spórol ha 90 helyett 120-al megy...

ééerted? 4 percet! :D

aztabüdösqvaéelet!!!

de gondolom ennyi esze már nincs, hogy kiszámolja, hogy 30km-en mennyit spórol időben.

2017. dec. 15. 11:47
 22/29 A kérdező kommentje:

Nem spórolok ezzel. Legalábbis nem számolom.

Mindig ennyivel megyek.

Pályán sem megyek gyorsabban. Max.130

És ahogyan fentebb is leírtam, kivétel ez alól a város, falu, 60-as szakaszok, illetve rossz időjárás.

2017. dec. 15. 13:02
 23/29 anonim ***** válasza:

Akkor minek mész 120-al????

Autópálya teljesen jó a 130, védett terület bár éjszaka azért ment már át előttem vad, szóval a kerítés nem 100% védelmet ad, de nagyon kicsi az esélye.

Csak mond meg hány órakor szoktál arra menni 120-al, és én kérek egy ellenőrzést a rendőrségtől :)

2017. dec. 15. 13:39
 24/29 A kérdező kommentje:
Reggel 6-kor már úton vagyok
2017. dec. 15. 14:08
 25/29 Beviz Elek ***** válasza:
39%
Komolyan nyomjátok ezt a nyomi dumát vagy kajak félelmetesnek találjátok a 120-at? Ne vicceljetek már gyerekek.
2017. dec. 15. 16:11
 26/29 anonim ***** válasza:

Nem előzheted meg, kimondottan tiltja a Kresz.

Ahogy főúton se mehetsz 90-nél többel. Nem veszélyes a 120-as tempó fizikailag az igaz, csak épp a jobb főutaknál sincs kerítés, korlát, semmi. Bárki kikanyarodhat eléd, lehet ott kivilágítatlan gyalogos, biciklis, vad...

Én ha nagyon sietek se megyek többel 95-nél, mert pontosan tudom, hogy egy kiugró vad simán megölhet már 90-nél is, de ha lesodródom miatta másokat is megölhet a kocsim.

Nehéz a sebességet veszélyesnek érezni, főleg a mai modern autókban, észre se veszi az ember ezt. Ettől még a fizika a bolygón cseppet sem változott meg.

2017. dec. 15. 17:29
 27/29 Alex Fly ***** válasza:
@Beviz Elek: nem a 130-as tempó a félelmetes. Hanem az, hogy teljesen természetes lett, hogy egyesek a legalapvetőbb szabályokat figyelmen kívül hagyva veszélyeztetik a többieket.
2017. dec. 15. 18:27
 28/29 anonim ***** válasza:
0%

"Komolyan nyomjátok ezt a nyomi dumát vagy kajak félelmetesnek találjátok a 120-at? Ne vicceljetek már gyerekek."

Én is ezen vagyok kiakadva, most vagy csak valami elképesztően szabálybetartó, és félős ember írnak ide, vagy egyszerűen csak hatalmas trollok.

2017. dec. 15. 18:32
 29/29 anonim ***** válasza:

Ezen mit nehéz felfogni, 90-nel lehet menni oszt az 90. Mentem már 240-et is főúton egy bazi hosszú egyenesen, akkor se féltem, mert az út állapota jó volt. És akkor most menő lettem vagy mi?

Ettől még 90-nel fogok menni utána is. Csak kipróbáltam mit tud az a fos.

Sok autóval találkozom, mert elég sokat megyek, látom jól, hogy mindenki 90-100 körül megy. Most akkor mindenki beszari vagy hihetetlen mértékűen szabályóvó? És az meg a normális aki 120-at megy rendszeresen?

2017. dec. 15. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!