Ebben az esetben megelőzhetem?
Itt az lenne a lényeg, hogy (tegyük fel) te mész az országúton 120-al, de te beérsz egy megkülönböztető jelzéssel haladó mentőautót, amely halad 80-85-el. (Nyílván azért halad annyival, mert olyan beteget szállít, akiben sokkal nagyobb károkat okozna, ha hamarabb beérnének vele)
És az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben meg lehet előzni, ha a körülmények alkalmasak az előzésre? Vagy ilyenkor jobb fölvenni velük a tempót és haladni szépen tovább mögöttük?
90-es korlát van, ha jól tudom. 120-nál még nem büntetnek.
Meg nem halálos sebesség az.
De akkor nem lehet megelőzni.
Nem csodálkozom, hogy ennyi baleset van :D
bár az ilyeneket nem tudom sajnálni, csak mást ne vigyen a sírba csak saját magát.
a baromja még a guglit sem tudja használni, hogy rákeressen
De most nem hiszem, hogy ezen kéne vitázni.
A kérdésre már az elsőnél megkaptam a választ.
Eléggé kezdő jogsis lehetsz, vagy szimplán buta.
(Én az utóbbira tippelek, szerintem azért mész 120-al, hogy kompenzáld az alacsony IQ-dat)
Főútvonal, mellékút NEM VÉDETT terület.
Bármikor eléd mehet egy figyelmetlen sofőr, figyelmetlen bringás...
vagy kivilágítatlan bringás, gyalogos...
elcsapod, megölöd aztán mész a börtönbe, mert a rendőrök sem hülyék, meg tudják állapítani, hogy nem 90-el mentél, onnantól kezdve nem véd téged semmi...
Míg autópályán kilapíthatsz egy egész embercsoportot is következmény nélkül addig országúton úgy lesittelnek mint az állat.
Felőlem száguldozhatsz, de ha egyszer engem sodorsz veszélybe kiszállok a kocsiból és az ülésem alatt található vascsövet megismertetem a térdkalácsoddal és utána hidd el nem fogod nyomkodni a gázt egy ideig ;)
De megismétlem magam.
én nem téged féltelek, nem a te érdekedben mondom, hogy ne menj 120-al....
felőlem meg is dögölhetsz bármikor.
ha fent lesz neten a videó ahogy a ripityára tört roncs kocsiban beszorulva rimánkodsz a segítségért akkor hangosan fogok nevetni, hogy még egy barommal kevesebb!
én a más normálisan közlekedőt (köztük magamat is) féltem az ilyen barmoktól
Ember! Nyugodj már le. Rengeteg embert ismerek, akiknél 120 az alap sebesség. Nem értem, hogy miért kell ezen felháborodni annyira.
Éppen most láttam egy videót egy európai rali-ról. Azt hiszem, hogy Gumball3000 a neve. Na, ha azok 160-180-al nem mennek mellékutakon, akkor semennyivel. Vannak vagy 50-en. Több ezer kilométert tesznek meg. De még nem hallottam olyanról, hogy civileket öltek volna meg.
De a legdurvább mind közül szerintem ez. Na ez veszélyes volt az biztos: [link]
NA mind1, végül is ezzel azt akartam mondani, hogy ezekből kifolyólag a 120 szerintem egy korrekt sebesség. Úton tudod tartani a kocsit. Éjjel, ködben, esőben meg elég a 90-100km/h. Városban egyértelműen az 50-60. Nálam ez így szokott menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!