Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ilyen esetben mégis mit...

Ilyen esetben mégis mit jelenthet az elakadásjelző?

Figyelt kérdés

Volt nemrég egy kérdés, valami osztrák Mercis villogtatta a magyar BMW-snek az elakadásjelzőjét, amikor megelőzte.

Sokan írták,hogy bocsánatot kért, de szerintem ez az elakadásjelző nyomkodás csak nálunk szokás.Persze lehetett magyar is a Mercis papa.

A lényeg,hogy ezt a jelenséget már én is tapasztaltam, motorral mentem a szerpentinen, és megelőzött egy OPC Insignia (kék volt és volt rajta OPC felirat), vele együtt egy "M6" feliratú szedán BMW (ami nem biztos,hogy M6 volt, nem volt olyan nagy hangja).Az Opel ment elől, és mivel a hegyen hiába mentek gyorsan azért a kanyarban lassítani kellett.Végig kicsit lemaradva mentem mögöttük, és az Opel időnként villogtatta az elakadásjelzőt.

Az egyenesekben nem engedte el a BMW-t, bement középre ha nem jöttek szemből, és olyankor is nyomta.

Végül a BMW előzött, és aztán ő is rányomott az elakadásjelzőre amikor bement az Opel elé.

A másik eset, ez kicsit régebbi, de akkor meg az M3-ason ment a belsőben egy Sharan, és jött mögötte valami kis 3-as BMW, villogott a Sharanra, az meg odalépett, a BMW kiment a külsőbe, a Sharan kitartóan gyorsult, de mikor elment mellette jobbról a BMW, akkor az is nyomta az elakadásjelzőt.(mm. a BMW a Sharannak)

Sajnálom,hogy ennyi BMW van a történetben, de sajnos így volt.Ha valakit zavar legközelebb átírom Skodára, meg Audira.

Viszont nem értem mi a jelentése ennek...valami olyasmi enne,hogy "ennyi vagy", vagy,hogy hátulról nézheted,hogy működik a világításom?Vagy???

Kinek mi lenne a tippje, azon kívül,hogy bocsánatot kért?

2017. máj. 10. 14:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Videókban (inkább külföldi) akkor láttam, amikor vagy versenyeztek vagy gumit égettek vagy valami hasonló dolgokat csináltak. Ezt nem utcán kéne csinálni, de legalább kirakják az elakadás jelzőt.

A másik eset velem fordult elő, lámpánál alltunk, és az egyenesben egy kicsit jobban megnyomtuk a gázpedált, esélyem nem volt a BMW-s ellen (én egy ML270-es Mercivel voltam) de amikor elhúzott mellettem akkor kitette az elakadás jelzőt, szerintem akkor egy szimpla köszönést jelentett. :)

2017. máj. 10. 15:41
 2/3 anonim ***** válasza:

gg wp

szerintem kb. ez a jelentése

2017. máj. 10. 15:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Több mindent jelenthet, és egész Európában érvényesek ezek a dolgok, nemcsak a magyarok ilyen szuper találékonyak:

-megköszönés (hogy beengedett a sávba maga elé, hogy elvette a gázt az előzött autó, stb).

-imserősnek köszönés, pl elmegy mellettem, későn veszem észre, és utána villantok neki egyet, ezt látja a tükörben

-vészhelyzet: nnagy tempónál ha te vagy elől, érdemes elakadásjelzőzni, és rálehelni a fékre, hogy lássa a hátadnál lévő, hogy meg kell állni. Az Opel is lehet azért villogott, hogy most fékezni fogok, ne tapadj rám.

-jelentheti azt is, hogy gyere versenyezni: megyek elől, hátamnál látom, hogy olyan autó van, amivel mennék egyet, ilyenkor elakadásjelzőzök, és padlógáz.

2017. máj. 10. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!