Ebben az esetben megelőzhetem?
Itt az lenne a lényeg, hogy (tegyük fel) te mész az országúton 120-al, de te beérsz egy megkülönböztető jelzéssel haladó mentőautót, amely halad 80-85-el. (Nyílván azért halad annyival, mert olyan beteget szállít, akiben sokkal nagyobb károkat okozna, ha hamarabb beérnének vele)
És az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben meg lehet előzni, ha a körülmények alkalmasak az előzésre? Vagy ilyenkor jobb fölvenni velük a tempót és haladni szépen tovább mögöttük?
Látod mennyire buta vagy? :)
Olvasd el, ha tudsz egyáltalán angolul...
Segítek hátha nem tudsz: 2 idős "civil" halt meg mások baromságai miatt, és te őket isteníted...
És megsúgom nem ez volt az első és az utolsó gumball baleset.
Szerintem te nem fogod fel a dolgokat.
szerinted viccnek van kitalálva a 90km/h-ra???
ha valakibe "csak" 90-el mész bele oldalról és nem egy merciben vagy bmw-ben ül hanem egy szuzukiban akkor gondatlanságból elkövetett emberölésért fogsz felelni.
Ha ennyire keménynek hiszed magad menj ki a hungaroringre és ott mehetsz 120-al vagy 160-al is és senkit nem fog zavarni.
De az utakon ne keménykedjél már, már csak azért sem mert szerintem elég csökevényes IQ-val rendelkezhetsz, és az első veszélyhelyzetnél a lassú felfogásodnak köszönhetően nem sok jóra lehet számítani :D
Őszintén: mennyi kenőpénzt adtál a forgalmi vizsgán ha még azt sem tudod, hogy mentőt előzni tilos ha megkülönböztető jelzést használ?
Nem tudom, hogy te hol élsz, de én mindennap használom a 36-os főutat, amely Polgárt és Nyíregyházát köti össze. Lakott területen kívül megyek rajta 120-at. Mert ugye falut is összeköt. És én is csak akkor, ha tiszta az idő és nincs semmilyen zavaró tényező. Illetve, ha nagy a forgalom, akkor sem megyek rajta annyival. Faluban, városban, ahogyan előzőleg is leírtam 50-60-at megyek. Forgalomtól függ. Csak úgy megsúgom neked,hogy mentem már azon az úton 90-et és sorra előztek meg. És egyikkel sem találkoztam 10-20km-rel odébb egy fára felcsavarodva. De most már ki fogok tenni egy ilyen kérdést, hogy a 120-as sebességgel ki, hogy van. Mennyire veszélyes. Mindenki írja le a saját véleményét, esetleg tapasztalatait. Más véleményére is kíváncsi vagyok.
A KRESZ vizsgán meg tudtam, hogy megkülönböztető jelzéssel haladó gépjárművet nem lehet megelőzni, csak azt nem tudtam, hogy, ha lassítja a forgalmat, akkor sem engedélyezett.
De mindegy, ezzel vita lezárva. Én elmondtam a véleményemet. Leírtam azt is, hogy vezetek. Ha ez neked veszélyes. Akkor nem tudom, hogy mi nem.
120 egy jobb főúton semmi, ne legyünk már álszentek.
Előttem már ment villogó mentőautó 70 körül, aztán mikor látta hogy nagyon közeledek, indexelt jobbra kettőt, ezzel jelezve, hogy menjek Isten hírével. És én mentem is. Persze nem lenne szabad megelőzni, de na...
A kérdésedből kiderül, hogy nem csak nem ismered kellően a KRESZ-t, de még kikeresni sem tudod a vonatkozó részt. Hogy legalább egyszer lásd: [link]
Az is látszik, hogy mindössze úgy 22 éve van benne.
Bár, nem értem, miért fontos tudnod. Számodra nem veszélyes megelőzni; legalább nem esel ki a biztonságos, megszokott gyorshajtós ritmusból.
Kérdező: vannak olyan egészségügyi vészhelyzetek, amikor szállítás közben nagyon kell kerülni a hirtelen erőhatásokat. Egy embertársad élete ilyenkor nagy valószínűséggel veszélyben forog. Ha ilyen helyzetben mindkét megkülönböztető jelzését folyamatosan használva 80-nal óvatoskodik a mentő sofőrje, azt pontosan azért teszi, hogy az előzést, mint a beteg életére potenciálisan veszélyes helyzetet elkerülje. Tudod jól ugyanis, hogy előzésnel nem mindenki tudja kellő alapossággal felmérni a szemből érkezők távolságát, sebességét és baromságokat csinál, amit egy átlagos autóval akar lereagálhatsz egy nagyobb fékezéssel vagy akár hirtelen lehúzódással, de a beteg élete szempontjából ez nagyon veszélyes volna.
Tehát ha ilyen helyzetbe kerülsz, legyél türelemmel és ments meg ezzel egy életet. Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!