Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Te autósként milyen gyakran...

Te autósként milyen gyakran engeded át a zebra előtt toporgó gyalogost? Számít-e milyen jellem?

Figyelt kérdés
ha vezetsz nyilván találkoztál már mindkét véglettel, van aki a lelassító autó előtt sem mer átmenni míg a sofőr nem integet neki, más elkötelezetten idő előtt lelép a zebrára hogy itt bizony nekem van elsőbbségem és te ismered a féket alapon. ki hogy viszonyul ehhez manapság, milyen tapasztalataitok vannak?
2017. dec. 8. 20:45
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
76%
Elsőbbsége van, átengedem. Nem nagyon értem mit kell itt viszonyulni. Egyébként meg, ha szembejövő, kanyarodó stb. másik autót nem téveszt meg, villogok neki, hogy haladjunk
2017. dec. 8. 20:46
 2/24 anonim ***** válasza:
57%
Inkább az idegesítő, hogy sportkocsi révén a többség nem mer elindulni, nem gondolják, hogy megkapják az elsőbbséget:) De ez mondjuk igaz az autósokra is
2017. dec. 8. 20:47
 3/24 A kérdező kommentje:
nekem nincs jogsim, én a szenvedő fél részéről írom :D esetemben vidéki kisvárosban természetes jelenségnek számít hogy minden reakció nélkül továbbhajt és vadászni kell a lehetőséget mikor szaladhatsz át
2017. dec. 8. 20:50
 4/24 anonim ***** válasza:
85%
Számít, milyen jellem. Ha a járda szélén áll, és bámul a képembe, tehát nyilvánvalóvá teszi, hogy ő bizony át akar menni, akkor elengedem. Ha beszélget, telefonál, vagy a szatyrában matat, akkor lehet, hogy nem állok meg.
2017. dec. 8. 21:01
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Igyekszem minden esetben átengedni a gyalogost. Előfordult már, hogy körülnézés nélkül, takarásból lépett le elém és satuznom kellett, de volt már olyan is, hogy akárhogy kalimpáltam, integettem, villogtam, az Istennek se mert lelépni a zebrára...
2017. dec. 8. 21:05
 6/24 anonim ***** válasza:
72%

Attól függ. Ha bele van roskadva a mobiljába akkor ki is vasalom ha lelép.

De volt olyan kamaszkölyök is, aki ellenkező irányba nézett mint ahonnan az autók jöttek és simán lelépett mert futott a hévhez. Egyáltalán nem tűnt fel neki, hogy mi néhányan infarktusközeli állapotban tapostuk a féket, még csak oda sem fordult. Az ilyet ott helyben szétpofoznám.

Azt kéne felfogni, hogy ha az autós féktávolságon belül van a zebrától, akkor a gyalogos ne várja már el, hogy kiviszem a szélvédőt fejjel csak mert ő át szeretne kelni.

2017. dec. 8. 21:08
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy elég összetett dolog, attól függ a gyalogos hogyan viselkedik, attól függ mennyire van takarásban, attól függ a valagamban mennyire jön egy vadbarom aki nem ismeri a követési távolságot.
2017. dec. 8. 21:15
 8/24 anonim ***** válasza:
78%
Kövezzetek meg, de amelyiken látom, hogy csak áll, de eszében sincs elindulni, olyankor mindig elhúzok. Főleg ha nagy a forgalom. Ugyanis sokszor tapasztaltam már azt az ilyen bizonytalan emberekkel, hogy megállok, aztán még kell nekik integessek, hogy legyen szíves már átmenni, közben én meg állok, és fenntartom a sort. Ráadásul az autóm márkája is sajnos, vagy nem sajnos, de olyan, hogy az átlagemberben talán nem gerjeszt jóindulatot irántam.
2017. dec. 8. 21:24
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően átengedem őket, de a másik oldalról is elvárom, hogy átengedjenek. (Jó, ha csak egy autó jön, azt megvárom, haladjon.)
2017. dec. 8. 21:40
 10/24 anonim ***** válasza:
64%

"ha az autós féktávolságon belül van a zebrától, akkor a gyalogos ne várja már el, hogy kiviszem a szélvédőt fejjel csak mert ő át szeretne kelni"

Ezzel csak az a baj, hogy elvileg a zebrat mar ugy kene megkozeliteni, hogy a gyalogost el tudd engedni.

Vagy stop tablanal, elsobbseg adas kotelezonel esetleg jobbkezes utcanal is ugy vagy, hogy nem adod meg az elsobbseget, ha "fektavon belul" van mar a masik auto?

Nem akkor kell satuzni, hanem ha latod, hogy gyalogos van a zebra kornyeken, lassitasz.

En el szoktam engedni oket. Mondjuk az zavarni szokott, amikor 5 gyalogos, egymastol 2.5 metere bandukol at.

2017. dec. 8. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!