Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A bicikliseknek miért jár a...

A bicikliseknek miért jár a szájuk?

Figyelt kérdés

Ez most leginkább a Budapesti bringásoknak szól. Pont ma volt egy esetem, hogy egy zebra előtt szépen megálltam körülnéztem, erre amikor épp indulni akartam volna nagy rössel jött a biciklis a zebra felé. Oké, lefékeztem, bár neki lekéne szállni sé áttolni, de nem baj, jófej voltam ,elengedtem anélkül, hogy lekelljen szállni, egy keveset fékezett mert megijedt, bárnó nem tudom mitől kb 2-vel gurultam. Na, de közben ahogy ÁTTEKERT a zebrán, járt a pofija.

Na, mármost. Nekem megvannak a hivatásos jogsik és mellé azért vezetik is elég sokat, de nekem úgy tanították ,hogy le kell szállni a bringáról és áttolni. Szóval, az ilyen bringások milyen jogon jártatják a szájukat? Ha mi 10 centivel közelebb megyünk, mint ők azt jónak gondolják, akkor már sírnak, de az tök normális, hogy megállás nélkül átteker a zebrán és még jártatja is a száját.

Szóval, hogyan is van ez gyerekek?

2017. aug. 17. 16:45
1 2 3
 21/26 Alex Fly ***** válasza:
29%

Ez a magyar közlekedési kultúra. Járműfüggetlenül.

A konkrét példában mindenki tudja, hogy a zebrán a KRESZ szerint le kell szállni a kerékpárról és áttolni. Az egyetlen probléma az, hogy eddig még soha senki nem tudta megmondani, hol van a KRESZben az erre vonatkozó szabály.

2017. aug. 18. 08:22
 22/26 veterán vas ***** válasza:
42%

Legutóbb kb. 20 méter távolságból rámkiabált (!) egy gyalogrendőr, hogy "mééér nem tolja azt a kerékpárt?". Leszálltam, odasétáltam:

-Jó napot kívánok, ne ordítson, mi a probléma?

R:A gyalogátkelőn tolni kell a kerékpárt.

-Miért?

R: mert így áll a KRESz-ben.

-Pontosan melyik szabály is írja elő?

R: lényegtelen, de így zavarja a gyalogosokat.

-Jelen pillanatban egyetlen gyalogos sincs a zebrán

R: akkor zavaró a gépjármű forgalomra nézve.

-Az autóknak pirosat mutat a lámpa. nem mindegy, hogy tolom vagy tekerem, ha egyszer zöldön megyek?

R:Na haladjon tovább, ne tartsa föl a forgalmat. ;)

2017. aug. 18. 09:15
 23/26 anonim ***** válasza:
61%
Nézz fel a Youtubera, hogy mennyi agyhalott biciklis veri a nyálát a videókban, aztán megtudod miért van. Mert agyhalottak, aztán még nekik áll feljebb, mikor még Kresz sem kell nekik. Nem mintha az autósok fele tudná, de a bicikliseknek főleg az ilyen videózós öntörvényű barmoknak aligha van köze a Kreszhez csak a pofa jár. Megismered a fajtájukat, mert mániájuk kiírni a rendszámot a videó címébe, csak nem tudom minek, mert a rendszám nem mondja meg ki vezette az autót.
2017. dec. 8. 23:34
 24/26 anonim ***** válasza:
69%

Megy a lepontozás ezerrel azt látom, de ettől még semmit nem érnek vele. Most linkelgessem az ilyenek videóit, mint errorkahun, troger rotten vagy a másik akit elütött a busz pár éve? És akkor csak hármat említettem azok közül akiket épp a YT kidobott elém. Ezek is miről szólnak? K-rva anyáz mindenért és ennyiben kimerül, ez tipikus ősproli, keleti eszme, bunkó, semmirekellő viselkedés, nem más. Ez tipikusan a bagoly mondja verébnek. Aztán csodálkoznak, ha egyszer kiszáll 4 cigány az autóból és a nyakára tekerik a biciklijét.

Értem én, hogy közel megy a kocsi, de a tükrére rácsapni meg anyázni végig, ez az alja féreg kategória, hát ők oda tartoznak ezek szerint. Mondhatni egymásra találnak, zsák a foltját. Az ökör autós az ökör biciklis esete.

Az olyanokat meg hadd ne említsem, mikor a gyalogost elüti a zebrán, ez talán pont errorkahun videója volt. Ott is ugye, ha tanult volna Kreszt a drága biciklisünk akkor tudná, hogy ha az autó megáll a zebra előtt akkor a többi járműnek is meg kell. Na meg azt is, hogy ha nem látom a zebrát (kisteherautó), akkor akkora sebességre lassítok, hogy a váratlanul kilépő gyalogos előtt is meg tudjon állni. Nála nem teljesült egyik se, de a Kreszről magyarázni meg anyázni a gyalogosra végig azt bezzeg tud. Arra hivatkozva, hogy márpedig ő lassított. Tényleg, de nem lassítani kell basszus, hanem annyira lassítani, hogy meg is tudjon állni, érezni a különbséget a kettő között. Meg tudott állni? Nem. Akkor nincs miről beszélni.

Suttyó, tróger semmirekellő banda.

2017. dec. 9. 11:50
 25/26 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó:

A suttyó ostoba tróger jelen állás szerint itt te vagy.

Főleg, mivel az általad említettek esetében 10-ből 9x teljesen jogos a felháborodásuk. Az, hogy túlreagálják vagy sem más kérdés, lévén napi szinten életveszélyes szituációkba keverednek nemtörődöm bunkó idióták miatt, viszont te a KRESZről prédikálsz amiben gyakorlatilag mindig igazuk van, ellentétben azokkal, akiket feltöltenek.

2017. dec. 9. 12:24
 26/26 anonim ***** válasza:
:D
2017. dec. 9. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!