A bicikliseknek miért nem kötelező a KRESZ vizsga és a jogosítvány?
Az út mindenkié!
Amiről te beszélsz az a metró, nah ott tényleg semmi más nem közlekedhet csak az!
Ha forgalomba mész a kocsiddal, tanulj meg alkalmazkodni!
Ha egy szarvast elütsz az sem a szarvas hibája, hanem a tiéd!
vagy a Szarvasok is tanuljanak Kreszt?
Mindenképpen hasznos lenne, ha azok a biciklisek akiknek nincs kresz vizsgájuk, csak a számukra kialakított bicikli úton közlekedhetnének.
Nekem attól áll égnek a hajam, amikor a bicikli út az országút mellett fut, de a h..e biciklis másodmagával egymás mellett haladva közbe pofázva elfoglalja a sávot, mert Ő megteheti.
A férjem erre szokta mondani:
- "Ha elütöm a köcsögöt, a végén még azt hiszi, haragszom rá!"
Egyszóval szükséges lenne. Én a fiaimat addig nem engedem forgalomban biciklizni, amíg nem teszik le a kresz vizsgát. Tudnia kell a szabályokat, hogy be tudja őket tartani.
Tájékoztatnám a kérdezőt, hogy a kerékpározáshoz és a gyalogláshoz szükséges KRESZ-ismeretek oktatása általános iskolai tananyag. Ennek megfelelően kvázi van belőle "vizsga" (dolgozat formájában, nyilván). Ha ez az oktatás mégsem kellően eredményes, az nem jelenti azt, hogy csak egy drágán megszervezhető vizsga- és igazolványrendszerrel lehet megoldani a problémát. Sőt, én biztos vagyok benne, hogy ezt az oktatási rendszeren belül kell kezelni, mert ezek nélkül az ismeretek nélkül nem lehet biztonságosan élni.
Egyébként pedig eléggé szomorú azt olvasni, hogy mennyire intoleránsak néhányan a kerékpárosokkal szemben. Én bringázok is, autót is vezetek, tömegközlekedés ist használok és gyaloglok is. Baromira nem értem meg azokat, akik az utat az általuk preferált közlekedési eszközök számára akarják kisajátítani. Nem olyan bonyolult dolog ám osztozkodni az úton, egy valamit igényel csak, amiből épp a magyarban kevés van: toleranciát. Pedig mindenki kisimultabb arccal közlekedne, ha figyelnénk egymásra.
"Egyszóval szükséges lenne. Én a fiaimat addig nem engedem forgalomban biciklizni, amíg nem teszik le a kresz vizsgát. Tudnia kell a szabályokat, hogy be tudja őket tartani."
Egy kicsit marhára naiv vagy. Kresz vizsgát én is tettem, de gyakorlatilag semmi újat nem mondtak ott, a mai fiatalok nem seggh.lyék ehhez, ők ebben nőttek fel. Akik igazán veszélyesek (szerintem), azok a 40-50 év fölöttiek, na meg a részeg papikák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!