A bicikliseknek miért nem kötelező a KRESZ vizsga és a jogosítvány?
"Én a fiaimat addig nem engedem forgalomban biciklizni, amíg nem teszik le a kresz vizsgát. Tudnia kell a szabályokat, hogy be tudja őket tartani."
A biztonságos szexből hol fognak vizsgázni? A helyes táplálkozás vizsga kinél lesz?
Szerintem érezd képesnek magad arra, hogy a kerékpározáshoz szükséges tudományt átadd nekik, beleértve a szabályok ismertetését is. Ehhez nem kell vizsga.
Azt is megtanulják, hogy nem esszük meg a homokot, nem?
A kerékpározók kb. 80%-ának VAN, vagy volt jogítványa: [link]
Budapesten még magasabb az arány, a kerékpározók 70%-ának háztartásában van gépkocsi is: [link]
A gépjárművezetők elvileg 100%-ának van jogosítványa, pl. nekik is, mégsem mennek vele sokra:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLgVcOaLQ62m7xXxzPw3u8..
A halálos közúti balesetek túlnyomó részét jogosítvánnyal rendelkező gépjárművezetők okozzák.
A föld legtöbb országában kismotorhoz sem kell jogosítvány, és rendszám sem.
Értem, hogy sok szabálytalan kerékpározót látsz, sajnos én is, ahogy gépjárművezetőt is. Utóbbinál mások a tipikus kihágásformák, ezeket megszoktad, talán ezért nem tűnnek fel annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!