Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A bicikliseknek miért nem...

A bicikliseknek miért nem kötelező a KRESZ vizsga és a jogosítvány?

Figyelt kérdés
Sokkal kevesebb baleset lenne szerintem, ha a biciklisek is ismernék a kreszt meg vizsgázniuk kellene, csak azután közlekedhetnének az utcán egyedül.
2012. máj. 6. 14:02
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
10%

"Én a fiaimat addig nem engedem forgalomban biciklizni, amíg nem teszik le a kresz vizsgát. Tudnia kell a szabályokat, hogy be tudja őket tartani."

A biztonságos szexből hol fognak vizsgázni? A helyes táplálkozás vizsga kinél lesz?

Szerintem érezd képesnek magad arra, hogy a kerékpározáshoz szükséges tudományt átadd nekik, beleértve a szabályok ismertetését is. Ehhez nem kell vizsga.

Azt is megtanulják, hogy nem esszük meg a homokot, nem?

2012. máj. 12. 23:13
 22/24 anonim válasza:
0%
Itt nem arrol van szo ki tolerans meg ki nem. A biciklisek nem ismerik tartjak be a kreszt, es meg nekik all feljebb, ma nagyon kozel voltam hozza hogy leutok egyet a biciklirol. Mennyenek le az utakrol, van bicikli ut meg jardra, de ahh nnem az nem kenyelmes, hat csesszek meg. Kresz vizsgat nekik, mert borzasztoan hulyek es nem figyelnek semmire.
2013. aug. 6. 08:10
 23/24 anonim ***** válasza:
08:10 Köszönjük, sikeresen illusztráltad, hogy intoleráns, KRESZt nem ismerő (járdán ti. tilos biciklizni, néhány nagyon ritkán érvényes kivételtől eltekintve), közlekedésre pszichikailag is alkalmatlan ember bármilyen járműkategóriában előfordul. Ráadásul a motorizált bádogdobozoddal te veszélyesebb vagy másokra nézve, mint a biciklis vadbarmok.
2013. aug. 6. 11:42
 24/24 Bob Dobalnia válasza:

A kerékpározók kb. 80%-ának VAN, vagy volt jogítványa: [link]

Budapesten még magasabb az arány, a kerékpározók 70%-ának háztartásában van gépkocsi is: [link]

A gépjárművezetők elvileg 100%-ának van jogosítványa, pl. nekik is, mégsem mennek vele sokra:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLgVcOaLQ62m7xXxzPw3u8..

A halálos közúti balesetek túlnyomó részét jogosítvánnyal rendelkező gépjárművezetők okozzák.

A föld legtöbb országában kismotorhoz sem kell jogosítvány, és rendszám sem.

Értem, hogy sok szabálytalan kerékpározót látsz, sajnos én is, ahogy gépjárművezetőt is. Utóbbinál mások a tipikus kihágásformák, ezeket megszoktad, talán ezért nem tűnnek fel annyira.

2015. júl. 6. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!