Autópályán megbüntettek?
Volt egy baleset az autópályán, ami miatt dugó alakult ki és én a leállósávon előrementem, csakhogy a többiek nem engedtek be, ezért elértem a lezárt szakaszig és ott egy rendőr odajött hozzám és megbüntetett.
Milyen indokkal tudnék fellebbezni? Arra gondoltam hivatkozni, hogy nem engedtek vissza a sávba, viszont ezt szemtanú nem tudja igazolni.
Mégis, milyen indokkal fellebbeznél?
Szabálytalan voltál? Igen.
A szabálysértésnek ennyi a büntetése? Igen.
jogosan büntetett a rendőr? Igen.
Akkor meg mi a fellebbezés indoka? Hogy nem vállalod a tetteid következményeit?
Ha akarod, megpróbálhatod. Ha én lennék a bíró, elengedném a büntetésed -a jogosítványodért cserébe...
Leállósávban mentél. Ott nem szabad haladni. A büntetés amit kaptál kevés. Én börtönbüntetést adnék a leálló sávba haladásért ezért.
Leálló sávban menni előzni életveszélyes és nem csak a saját életedet kockáztatod. Bármikor bárkivel lehet olyan műszaki probléma, hogy muszáj a leálló sávban leállnia. És mi van ha te akkor fogsz ott előzni? Bumm bele. Ha olyan műszaki hiba van, hogy a következő kijáratig vagy pihenőig eltudsz menni akkor elakadásjelző és félig a sávban félig a leálló sávban mész. Így, ha valami olyan van mögötted még a leállósávba áttudsz menni, ha a mögötted lévő annyira gyorsan jön, hogy nem tud átsorolni.
Értjük, kedves kérdező, te nem érted, hogy a személyes problémák SEM jelentenek felmentést a szabályok alól. Ha van minimális agytevékenységed, akkor te is felfogod, hogy amit csináltál, az nem csak oltári parasztság, hanem veszélyes is, és a Kresz szerint büntetendő. Mi is voltunk már elkésve és mi is szerettünk volna gyorsan kikeveredni egy dugóból. Talán olyan is van, aki megpróbálta. Te megpróbáltad és lebuktál, ennek megvannak a következményei.
Ha el is simítják az ügyedet, 100 kiló nagyon jó lecke. Befolyásos ismerős ide vagy oda.
Ezt nem simítják el, mivel a rendszerbe már bekerült, és nyoma marad.
Egy ismerős ismerőse ezért nem kockáztatja az állását.
Nem lesz itt semmi elsimítva, csak ezzel is menőzni akar.
Ja, mi nem értjük... aha...
"nem szeretnék kidobni 100 ezret egy apró vétségért."
Nyilván nem apró vétség, ha ennyire büntettek, nem gondolod?
Más se szeret kidobni ennyi pénzt, csak másban van annyi gerincesség, hogy felvállalja a tettei következményét. Te egy szar alak vagy, ennyi. Tipikus "nagymenő" vagy, aki rakja a nagyot, hogy mekkora májer leszek, de ha gond van elmenekül és keresi a kibújókat. Az ilyen egy nagy 0.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!