Autópályán megbüntettek?
Volt egy baleset az autópályán, ami miatt dugó alakult ki és én a leállósávon előrementem, csakhogy a többiek nem engedtek be, ezért elértem a lezárt szakaszig és ott egy rendőr odajött hozzám és megbüntetett.
Milyen indokkal tudnék fellebbezni? Arra gondoltam hivatkozni, hogy nem engedtek vissza a sávba, viszont ezt szemtanú nem tudja igazolni.
Nem tudsz fellebbezni. Egyértelműen szabálytalan voltál, hiszen a leállósávban mentél, ami tilos. Ha fellebbezel, csak a bírság összege fog nőni, mert a helyszíni mindig kevesebb, mint a szabálysértési.
Ja és megérdemelted.
Ez bem észszerüseg volt... ez pofatlanság... én sem erőltetném a fellebbezest.... fizesd be a csekket és tanultál belőle...
Mennyi a büntetés?
Ott voltak a rendőrök, akik minden bizonyára okkal döntöttek úgy, hogy még nem mehet a sor.
Ebben a helyzetben nem fogják neked elfogadni az "ésszerűségi okokat", a leállósávon csak akkor mehettél volna, ha arra a rendőr külön utasít. Kéézeld el mi lett volna, ha többen is követik a példádat, behajtanak a leállósávba, s közben érkezik a mentő, s nincs előtte szabad út.
Semmilyen indokkal nem hajthatsz a leállósávban, így semmivel nem tudsz fellebbezni. Ha arra akarsz hivatkozni, hogy kimentél leállni, majd nem engedtek vissza, akkor se állja meg a helyét, mert ebben az esetben ott kellett volna állnod indexelve, míg valaki megszán. Úgyhogy ha fellebbezel, akkor a külön eljárási díjat még rádsózzák, és jót röhögnek.
Amúgy meg nagyon megérdemelted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!