Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Autópályán megbüntettek?

Autópályán megbüntettek?

Figyelt kérdés

Volt egy baleset az autópályán, ami miatt dugó alakult ki és én a leállósávon előrementem, csakhogy a többiek nem engedtek be, ezért elértem a lezárt szakaszig és ott egy rendőr odajött hozzám és megbüntetett.

Milyen indokkal tudnék fellebbezni? Arra gondoltam hivatkozni, hogy nem engedtek vissza a sávba, viszont ezt szemtanú nem tudja igazolni.

2017. júl. 13. 15:39
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudsz fellebbezni. Egyértelműen szabálytalan voltál, hiszen a leállósávban mentél, ami tilos. Ha fellebbezel, csak a bírság összege fog nőni, mert a helyszíni mindig kevesebb, mint a szabálysértési.

Ja és megérdemelted.

2017. júl. 13. 15:45
 2/32 A kérdező kommentje:
Azt elismerem, hogy nem volt teljesen szabályos, de dugó volt és haladnom kellett valahogy. Úgy tudom hogy ésszerű esetben a szabályokat át lehet hágni.
2017. júl. 13. 15:47
 3/32 anonim ***** válasza:
100%
te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak csinálod?
2017. júl. 13. 15:51
 4/32 anonim ***** válasza:
100%

Ez bem észszerüseg volt... ez pofatlanság... én sem erőltetném a fellebbezest.... fizesd be a csekket és tanultál belőle...

Mennyi a büntetés?

2017. júl. 13. 15:51
 5/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem ésszerű. Ha te ültél volna az egyik balesetet szenvedett autóban, és a mentő nem tudott volna a leállósávban eljutni hozzád egy ilyen birka miatt, akkor bezzeg ki lennél akadva. A leállósávba csak vészhelyzetben lehet lehajtani, és a vészhelyzet nem azt jelenti, hogy elkésel az M3 Outlet leárazásról.
2017. júl. 13. 15:52
 6/32 anonim ***** válasza:
100%
De ez nem ésszerű, különben mindenki menne a leállósávban. Fogadjunk tipikus fekete béjemvés "értelmiségi" vagy, aki azt hiszi a kocsijától lesz nagy ember és mindent szabad neki...
2017. júl. 13. 15:54
 7/32 anonim ***** válasza:
100%

Ott voltak a rendőrök, akik minden bizonyára okkal döntöttek úgy, hogy még nem mehet a sor.

Ebben a helyzetben nem fogják neked elfogadni az "ésszerűségi okokat", a leállósávon csak akkor mehettél volna, ha arra a rendőr külön utasít. Kéézeld el mi lett volna, ha többen is követik a példádat, behajtanak a leállósávba, s közben érkezik a mentő, s nincs előtte szabad út.

2017. júl. 13. 16:02
 8/32 A kérdező kommentje:
Először 40-re akart büntetni, végül 100 lett belőle, merthogy szerinte jószándékú volt és én nem éltem vele...
2017. júl. 13. 16:03
 9/32 A kérdező kommentje:
Szóval akkor fizessem be? Arra sincs mód hogy legalább enyhítsék a büntetést?
2017. júl. 13. 16:04
 10/32 anonim ***** válasza:
100%

Semmilyen indokkal nem hajthatsz a leállósávban, így semmivel nem tudsz fellebbezni. Ha arra akarsz hivatkozni, hogy kimentél leállni, majd nem engedtek vissza, akkor se állja meg a helyét, mert ebben az esetben ott kellett volna állnod indexelve, míg valaki megszán. Úgyhogy ha fellebbezel, akkor a külön eljárási díjat még rádsózzák, és jót röhögnek.

Amúgy meg nagyon megérdemelted.

2017. júl. 13. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!