Elsősegély vizsgán van "felkészülési" idő?
Az egész vizsga kb 5 perc, ott nincs min gondolkozni.
- Első feladat kötelező:
1 - Újraélesztés bemutatása (cselekménysor, próbababa használata)
2 - Stabil oldalfektetés.
- A vizsga második része egy villámkérdés megválaszolása, két-három rövid mondatban felvázolt eseményről kell helyes következtetést levonni, megválaszolni, mi a teendő - ez kb két mondat.
A jegyzet készítés teljesen ellentmond a vizsga menetének,
"ez történt - ezt kell tennem", ennyi a vizsga.
Nekem nem volt felkészülési idő, 5 perc volt a vizsga. Az újjáélesztés 1 perc volt, látták, hogy tudom, nem is hagyták, hogy végig csináljam. Kaptam két szituációs kérdést, 2-2 perc, szevasz.
Előttem egy gyerek nem tudta, hogy kell az ájultat fektetni, és addig variálta a pózokat, míg az egyikre rábólintottak. EÜ vizsgán nagyon hülyének kell lenni, hogy valaki megbukjon, vicc az egész.
Az egyik szituáció az volt, hogy motoros baleset, gerincsérülést szenvedett a faszi, mit kell vele csinálni? Annyit mondtam, hogy "semmit", és igen, helyes válasz, viszont látásra... :D
#1 vagyok, helyesbítek
Szóval az újraélesztést, stabil fektetést azonnal kellett csinálni, utána megkaptam a papírt 2 szituációval, és annyi gondolkozási időm volt, amíg az utánam jövő csinálta az újraélesztést. Mivel eléggé szerencsétlenkedett, ezért 3-4 percem is volt, persze írkálni nem lehetett, csak átgondolni.
Végülis csak az egyik szitut kérdezték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!