Honnan tanulhatnék az elsősegély vizsgámra? Mennyi felkészülési idő kell rá? Egyáltalán h folyik le ez a vizsga? Csak én parázom rá túlságosan?
A következőt javaslom:
- vedd meg a vöröskeresztnél az elsősegély könyvet, olvasd át
- elsosegelyhely.hu: itt vannak jó vidik, leírások
- ugyanez a csapat csinált korábban ilyen tételeket tartalmazó listát, meg vázlatot, keress rá a neten (arra figyelj, hogy az új eljárások szerint vannak változások)
- attól függ hol vizsgázol, van ahol nagyon kedvesek de van ahol szívóznak, szóval attól függ...
A vizsga menete:
- mutasd be az újraélesztést, ennek lépései röviden:
- "uram hall?" megrázod
- nem reagál --> segítséget kérsz hangosan: "segítség"
- légzés vizsgálat: 10 sec.ig mellkas felett, hallgatod és nézed egyszerre
- "nem lélegzik" - megkezdem az újraélesztést --> valakit megkérsz hogy hívjon mentőt
- újraélesztés: talán 10 kompresszió és 2 befúvás
- utána ha ez megvan, akkor húzol tételt, aminek két része van, A és B. az egyik valami ilyen elméleti izé, ohgy mittumén ismertesse a heimlich -féle műfogást, ilyenkor be is kell mutatni
- B rész jellemzően valamilyen szituáció: "láttad hogy egy autó elüt egy motorost. Fájlalja a derekát, mit teszel?"
előző vagyok:
Nekünk kétszer 4-5 óra volt a vöröskereszt tanfolyam, szóval elég korrekt volt. Utána kb 1 hetet tanultam rá esténként 1-2 órában, ennyi szerintem kell is rá, ha normálisan fel akarsz rá készülni, persze ez mindenkinél más lehet, nekem pörög az agyam, ezért ennyi elég.
Nem parázol rá, mert vizsgahelytől függ: ha nyugodtan akarsz odamenni úgy, hogy tuti meglegyen inkább többet tanulj rá. Arról nem is beszélve, ohgy ezek értelmes és fontos dolgok, sőt! jogszabály kötelez is arra, hogy szükség esetén tudjál elsősegélyt nyújtani.
Sokan mondják hogy nagyon könnyű, és a hülye is átmegy, de én azt gondolom hogy egyszer mindenképpen rá kell erre áldozni pár napot, mert mégiscsak lehet valakinek az életét mentheted meg a tanultak alapján. - esetleg pont a családtagodat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!