Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan kell parkolni? Egyes...

Hogyan kell parkolni? Egyes parkolásokkor mikor merre kell nézni értem itt pl melyik tükör abban mit vagy a kocsi melyik végét?

Figyelt kérdés
Nagy segítség lenne ha leírnátok gyakorlom de valamiért nem megy rutinosabban nem tudom mikor hova kell nézni hogy szépen be lehessen állni.....
2016. szept. 17. 12:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Mindig az a lényeg, hogy a kocsi fenekét kell igazgatnod. Előre menetnél (kanyarodás, parkolás) ez nem is annyira nehéz, viszont tolatásnál már fontos, hogy hova teszed a kocsi fenekét. Ha parkolás előtt nincs jó helyen, akkor az első kerekekkel nem tudod betenni a kocsit a parkolóhelyre. Amire figyelni kell tehát, hogy a kocsi hátulja hol van/hol lesz.
2016. szept. 17. 13:16
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem vegyél pár órát egy jó oktatótól, mielőtt balesetet okozol.
2016. szept. 17. 13:22
 3/4 Beviz Elek ***** válasza:

Ahogy az első is írta, a kocsi hátulja a legfontosabb mind előre, mind hátrafelé parkolásnál. Az elsőkerekek fordulnak, tehát gyorsan jobbra-balra korrigálhatod, de a hátsók egyenesen állnak. Olyan mint a talicska, mindig arra megy amerre tolod vagy húzod, sosem oldalra.

A legjobb gyakorlás ha kiraksz egy nagyobb kerek tárgyat és úgy körbetolatsz hogy ne is menjél rá de ne is távolodj el tőle. Persze ne egy körforgalom legyen, csak akkora amihez előre is menned kell igazítani. Ezzel a módszerrel hamar megérted a lényegét és a kocsi viselkedését. Ezután a tolatás közbeni kaszálásra kell figyelned, tehát pl jobbra tolatásnál a kocsi balra megy az elejével, azt kell figyelned hogy semminek ne told neki. Ilyennel szokás a küszöböt, ajtót és a sárvédőt megnyomni. Ha ez megvan jóformán egy zsebkendőre is beparkolhatod a kocsit, előre tudsz tervezni.

Egy bevásárlóközpontos betolatásnál én pl a hátsó kereket előkészítem. Ha jobboldalt van a hely, akkor jobbra kihúzódva ahogy kezdek elmenni mellette az elejét benyomom balra, annyi jobbal eltolatok a másik sarka mellett hogy ne húzzam meg, mikor középtájon van a hátsó kerék max jobbkormánnyal tolatok míg egyenesbe kerülök, majd egyenesen hátra. Kb 5 másodperc, nem kell rájavítani, előre-hátra csuklózni.

2016. szept. 17. 14:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Így van, először gyakorolj üres, nagy helyen, ahol megszokod hogy hogyan viselkedik az autó. Kitehetsz flakonokat is, vagy bármit, és azokat kerülgetheted, beállhatsz közéjük, stb.

Ami nagyon fontos: tanulj meg külső tükrökből tolatni. Apámnak több mint 30 éve van jogosítványa, jól vezet meg minden, de mai napig nem tud szűken normálisan parkolni, mert csak ha hátrafordul, akkor tud tolatni. De ha hátrafordulsz, nem tudod hogy hol van az autó széle. Ezt most kell megszokni, amíg tanulod. Csak akkor nézz hátra, mikor már nagyon közel van hátul valami, és akarod látni hogy mennyi hely van még.

Amúgy a tanulóautókon vannak fix pontok, ami szerint az oktató tanít: például akkor kezd el tekerni a kormányt, mikor a külső tükröd egy vonalban van a másik autó hátsó lámpájával, és hasonló hülyeségek. Ezzel neki könnyű megtanítani a dolgot, de amint átülsz egy másik autóba, máris nem érsz ezzel semmit.

2016. szept. 17. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!