Véletlenül letörtem egy autó visszapillantó tükrét, a rendőrök ott voltak, feljelentettek, stb. Milyen büntetésre számíthatok?
Magántulajdon elleni rongálásért csak a tulajdonos jelenthet fel a rendőr nem tehát lehet fel sem vagy jelentve!Honnan tudod hogy feljelentés született,a tulaj mondta?
Ha ő feljelentett akkor kis értékre elkövetett(hiszen egy visszapillantó nem százezres tétel)rongálás 30-15000 ft pénzbírsággal sújtható.De lehet ebben tévedek mert különbség van a szándékos és véletlen rongálás között aminek tételei jóval enyhébbek, tehát bizonyítanod kell a véletlenséget!
Elég csúnya a sztori igazából, mert szándékos rongálás miatt állítottak elő, a történet úgy volt, hogy valami miatt nagyon mérges voltam, és nem volt elég széles az út..., a könyökömmel levertem a tükröt. (nem tört le, csak kiesett a foglalatból a tükör része)
A tulaj nem is volt ott, nem tudták elérni, majd megyek a bíróságra.
Igazából megérdemelted volna, hogy egy csuklósbusz könyököljön arcon... Én is remélem, hogy a lehető legszigorúbb büntetést kapod. Remélem nem haragszol meg , de ez taplóság. Ha szétb@sz az ideg, akkor sem nyúlok más tulajdonához.
A csak kiesett a tükörre annyit, neked egyszer levitték, a tükörlap 22 500 forintomba fájt. Ott is csak kiesett a tükör...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!