Jogos-e a büntetés Várakozni tilos táblánál egy olyan U alakú útszakasznál ahol mindkét irányból be lehet hajtani és csak az egyik bejárattól érkezve látszik szemből a tábla?
Lebezz fel, h a másik oldalon nincs tábla!
Legroszabb esetben bukod.
"A tábla akkor még nem volt, de most ott van kb ahol a sárgacsíkos kis oszlop jobb oldalt. utána parkoltam,de a másik irányból jöttem"
Vagyis a te szemszogedbol nezve a bal oldalon alltal meg?
Hagyd, fizesd be, mert te voltal a szabalytalan.
A belinkelt utcakép, és a leírásod alapján teljesen jogosan kaptad a bírságot!
Ha nem fizeted be, akkor se történik semmi különös, csak épp adók módjára fogják behajtani rajtad.
Azt írtad, hogy az utcakép készültekor nem volt még ott a tábla. Akkor mi a t.köm vigyorog a SPAR ajtaján?!?!?!
Bár bölcsen hallgattál, arról, hogy melyik oldalon parkoltál, de mostmár erős sejtésem van arra, hogy az menetirány szerinti bal volt.
Szerintem jobban jársz azzal, ha befizeted és legközelebb rendesen parkolsz.
Tanulságos "pillanatfelvétel" a képen is tele van ez a kis zug szabálytalanul várakozókkal.
Vannak ott menetirány szerinti bal oldalon párhuzamosan megállók, járdása merőlegesen ráfordulók, sőt még olyan is, aki a járdán várakozik...
Ezt azért is tettem szóvá, mert tanulságos, nem mentség a szabálytalanságra, ha azt többen is elkövetik, pl. járdára merőlegesen beállók mellé nem szabad úgy oda állni csak azért mert mások is úgy álltak ott meg.
Az úttesten állókról van szó, nem az út melletti parkolókban állókról, mert vannak olyan helyek is ebben a zugban, igaz útburkolati jel nélkül az sem mindenhol egyértelmű, hol van az út széle.
A kérdező pedig átparkolt a menetirány szerinti bal oldalra az épület mellé, ahol szintén nem egyértelmű, hol van az út széle, de a sárga-fekete oszlop lehet támpont.
Menetirány szerinti bal oldalra átállás esetén pedig kötelessége meggyőződni, hogy nincs-e ott valami tilalom - jogos a büntetés.
Háborogni persze lehet, mert ez egy olyan tipikus hely, ahol nem ártana útburkolati jeleket felfestetni, és a rakodási terület jelzését nyugodtan ki lehetne tenni az épület falára, hogy mindkét irányból érkezők szeme előtt ott legyen, de ez nem kötelező, legfeljebb segítség lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!