Jogos-e a büntetés Várakozni tilos táblánál egy olyan
U alakú útszakasznál ahol mindkét irányból be lehet
hajtani és csak az egyik bejárattól érkezve látszik
szemből a tábla?
Jogos a büntetés, mert a tábla ott volt.
2016. jún. 27. 09:28
2/29 A kérdező kommentje:
Egy ilyet találtam:
"14.8. Megállási és várakozási tilalmat jelző táblák elhelyezése
c) Ha lakott területen az elrendelt tilalom hatálya rövid szakaszon áll fenn, vagy véget ér a következő útkereszteződés előtt, és a tilalmat ellenkező értelmű jelzőtábla nem oldja fel, a tilalom hatályának térbeli jelölésére kiegészítő táblát és/vagy útburkolati jelet kell alkalmazni."
Ez egy 10-20m-es útszakasz kb.
Jogos, mivel tábla volt.
Viszont azt írod, hogy rakodási terület. Arra viszont külön szabályok vannak. Engem is egyszer megbüntettek és kiderült, hogy a tábla hibás. Mert ha rakodási terület, akkor kell rá időkorlát és a métert is rá kell írni. Erről hiányzott az időkorlát. Ezért érvénytelen lett a büntetés :)
Én rendőröket kérdeztem meg egyébként és ők mondták ezt, hogy ezt írjam meg a közterületeseknek :)
2016. jún. 27. 09:34
4/29 A kérdező kommentje:
ott van h rakodási és az időkorlát + a távolság is ott volt. De a lényeg ott van most, hogy én a másik irányból jöttem és a tábla hátulját láthattam csak ami majdhogynem az épület oldalánál volt.Nem néztem meg elölről mert nem onnan jöttem.nem kéne a másik végénél is táblának lenni?
Az az U alakú útszakasz ezek szerint kétirányú. A leírásod alapján te a menetirány szerinti bal oldalra áltál be, ami őnmagában véve is szabálytalan. (Hiszen így nem sokat fogsz látni az érkezőkből elinduláskor, szembe mész rövid ideig a forgalommal plusz sötetben még vakítasz is.) Tehát jobb nem bolygatni a kérdést, mert nem egy, hanem rögtön két szabályt is megszegtél. Táblázni meg nyilván úgy fognak, hogy szabályos odaérkezést feltételeznek.
2016. jún. 27. 09:49
Láttad a tábla hátulját, ergo láttad, hogy van ott tábla, de te nem nézted meg, hogy mi az, nem törődtél vele. Ez nem kifogás.
2016. jún. 27. 09:54
Amennyiben a szabályokat betartva közlekedzél, eléd is ki kell táblázni a várakozási tilalmat. A közúti jelzőtáblák a menetirány szerinti jobb oldalra érvényesek, ha az útra mindkét irányból be lehet hajtani, a bal oldalon lévő táblák a másik irányból közlekedöknek adnak utasitást, tájékoztatást. Probléma akkor van, ha nem azon az oldalon állsz meg, amerről behajtottál, hanem az út túloldalán. A táblák az útra érvényesek, parkolohelyekre vonatkozó utasításokat a parkoló bejáratáénál, vagy a parkolóhelynél kell kirakni. A lényeg, hogy szabályosan közlekedve valahol szemből látható legyen a tábla
2016. jún. 27. 10:08
8/29 A kérdező kommentje:
az u alakú szakasz mindkét irányból behajtható, és minden oldalán lehet parkolni, csak a kanyarban nem, mert ott nem lehet elférni így. mikor odaálltam tele volt,a várakozni tilos csak reggel 6-18-ig érvényes, én este érkeztem,reggel még ott voltam.ahogy átértem az u másik oldalára annak a végén(vagyis a szakasz másik bejáratánál)van a tábla, de nekem háttal. A kezdete nincs jelölve, csak ha a másik irányból jövök, akkor látom, hogy meddig tart és miről van szó.
ti belemennétek ezek után a fellebbezésbe?
Nem az a kérdés, hogy mindkét oldalra lehet-e parkolni, hanem az, hogy menetirány szerint te bal vagy jobb oldalon álltál? Mert mindenféle táblától függetlenül kétirányú utcában csak a jobb oldalon állhatsz meg, a balon eleve tilosban állsz. Akkor is, ha egyenes az a szakasz, akkor is, ha nincs tábla vagy más, ami tiltja a parkolást.
2016. jún. 27. 10:22
10/29 A kérdező kommentje:
itt mindkét oldalon lehet állni van rá hely, ez a tilos egy spar oldalában van. mondhatni ez egy parkolórész, mert ugye nem vezet sehova csak egy u kanyarulat
Kapcsolódó kérdések: