Jogos-e a büntetés Várakozni tilos táblánál egy olyan U alakú útszakasznál ahol mindkét irányból be lehet hajtani és csak az egyik bejárattól érkezve látszik szemből a tábla?
Ha kétirányú az út, akkor mindkét oldalra ki kell táblázni, mert a közlekedési táblák csak a menetirány szerinti jobb oldalra érvényesek.
Ha téged megbüntettek, akkor
- vagy egyirányú az út, és te menetiránnyal szembe hajtottál be,
- vagy a menetirány szerinti bal oldalra parkoltál.
Mindkét esetben jogos a bírság.
De nem kell vele foglalkozni. Nyugodtan tépd össze csekket!
Ez nem tartozik a közigazgatási bírsággal sújtandó szabálysértések körébe.
Ha nem fizeted be nagy valószínűséggel a közteresek nem foglalkoznak vele, mert nem tudnak mit tenni. Az egyetlen lehetőségük, hogy megküldik a területileg illetékes rendőrkapitányságra ( vagy őrsre), akik pedig küldenek egy levelet, amiben nyilatkoznod kell, hogy az adott időben ki vezette a kocsit ( illetve ki parkolt oda). Ezt ugyan vissza kell küldened, de megtagadhatod benne a nyilatkozattételt, arra hivatkozva, hogy önmagát vagy hozzátartozóját senki sem köteles szabálysértés elkövetésével vádolni.
Ezzel pedig az ügy le is zárul.
Rakj már be egy nyamvadt Google-utcaképet, mert így a büdös életben nem fogjuk megérteni, hogy miről beszélsz!
Nem bonyolult:
Rendben:
A tábla akkor még nem volt, de most ott van kb ahol a sárgacsíkos kis oszlop jobb oldalt. utána parkoltam,de a másik irányból jöttem
Én nem fellebbeznék. Hogyan bizonyítod be, hogy te melyik oldalról jöttél. Meg az sem hiszem, hogy érv, hogy nem láttad a táblát (csak a hátulját). Tudod, a táblákat hátulról is fel kell ismerni :)
Egyébként meg 10 ezer forint nem olyan nagy összeg, hogy érdemes legyen miatta intézkedni.
De kérdezd meg a céget, aki büntetett, ha ők is látnak kibúvót, akkor persze érdemes.
Szerintem te is pontosan tudod, hogy rossz helyen álltál :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!