Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jogos-e a büntetés Várakozni...

Jogos-e a büntetés Várakozni tilos táblánál egy olyan U alakú útszakasznál ahol mindkét irányból be lehet hajtani és csak az egyik bejárattól érkezve látszik szemből a tábla?

Figyelt kérdés
A másik oldalról jöttem, és beparkoltam a teli parkolóba. Este volt, minden tele volt és örültem, hogy ott legalább volt hely. Csak a tábla hátulját láthattam (mint kiderült rakodási terület), de itt lakom jóideje és pár hónapja ott még nem volt ilyen tábla..Szóval megbüntettek 10ezerre, mert még reggel is ott álltam. Kérdem én, hogy lehet-e fellebbezni azzal az indokkal, hogy nincs jelölve a mindkét irányból érkezőknek?

2016. jún. 27. 09:07
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
25%

Ha kétirányú az út, akkor mindkét oldalra ki kell táblázni, mert a közlekedési táblák csak a menetirány szerinti jobb oldalra érvényesek.

Ha téged megbüntettek, akkor

- vagy egyirányú az út, és te menetiránnyal szembe hajtottál be,

- vagy a menetirány szerinti bal oldalra parkoltál.

Mindkét esetben jogos a bírság.

De nem kell vele foglalkozni. Nyugodtan tépd össze csekket!

Ez nem tartozik a közigazgatási bírsággal sújtandó szabálysértések körébe.

[link]

Ha nem fizeted be nagy valószínűséggel a közteresek nem foglalkoznak vele, mert nem tudnak mit tenni. Az egyetlen lehetőségük, hogy megküldik a területileg illetékes rendőrkapitányságra ( vagy őrsre), akik pedig küldenek egy levelet, amiben nyilatkoznod kell, hogy az adott időben ki vezette a kocsit ( illetve ki parkolt oda). Ezt ugyan vissza kell küldened, de megtagadhatod benne a nyilatkozattételt, arra hivatkozva, hogy önmagát vagy hozzátartozóját senki sem köteles szabálysértés elkövetésével vádolni.

Ezzel pedig az ügy le is zárul.

2016. jún. 27. 10:27
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig nem írtad le egyértelműen, hogy az útszakasznak (menetirány szerinti) melyik oldalára parkoltál, arra, amelyikre a tábla vonatkozik, vagy nem? :)
2016. jún. 27. 10:27
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Rakj már be egy nyamvadt Google-utcaképet, mert így a büdös életben nem fogjuk megérteni, hogy miről beszélsz!

Nem bonyolult:

[link]

2016. jún. 27. 10:30
 14/29 Koplárovics Béci ***** válasza:
92%
Figyelj, ha annyit nem tudsz közölni, hogy a bal vagy jobb oldalon álltál, akkor előszöris fellebbezz, de bukod. Másodszor a többi autós és az összes gyalogos és kerékpáros érdekében nagyon szépen kérlek, hogy add le a jogosítványodat az első rendőrörsön.
2016. jún. 27. 10:38
 15/29 A kérdező kommentje:

Rendben:

[link]

A tábla akkor még nem volt, de most ott van kb ahol a sárgacsíkos kis oszlop jobb oldalt. utána parkoltam,de a másik irányból jöttem

2016. jún. 27. 10:52
 16/29 A kérdező kommentje:
Remélem valaki ebből már kibogozza :) ott egyébként mint megtudtam azóta gyakran büntetnek, nem csak én néztem be ennyire :( a lényeg,h pár hónapja van a tábla, és addig lehetett ott simán bármikor parkolni, aki arrafele jártas nem nagyon nézi az ilyen újonnan felbukkanó táblákat sajnos (kivéve aki mégis :) :)
2016. jún. 27. 10:57
 17/29 A kérdező kommentje:
egyébként nem a közteresek, hanem az önkormányzati rendészet büntetett!
2016. jún. 27. 10:59
 18/29 anonim ***** válasza:

Én nem fellebbeznék. Hogyan bizonyítod be, hogy te melyik oldalról jöttél. Meg az sem hiszem, hogy érv, hogy nem láttad a táblát (csak a hátulját). Tudod, a táblákat hátulról is fel kell ismerni :)

Egyébként meg 10 ezer forint nem olyan nagy összeg, hogy érdemes legyen miatta intézkedni.

De kérdezd meg a céget, aki büntetett, ha ők is látnak kibúvót, akkor persze érdemes.

Szerintem te is pontosan tudod, hogy rossz helyen álltál :)

2016. jún. 27. 11:00
 19/29 A kérdező kommentje:
Egyébként akkor az járható út, hogy nem fizetem be, és küld a rendőrség egy papírt, hogy nyilatkozzam ki vezette? Nem hívnak be? hallottam, hogy a várakozni tilosnál az objektív felelősség igenis előhozható..
2016. jún. 27. 11:06
 20/29 anonim ***** válasza:
Továbbra sem lehet rajtad eligazodni. Lényegtelen mióta van ott a tábla, a lényeg az lenne, hogy az vonatkozik-e az esetedre. Szabályosan megálltál a menetirány szerinti jobb oldalon, vagy átparkoltál a túloldalra. Utóbbi esetben nincs miről beszélni, ott érvényes a tiltás, függetlenül attól hogy láttad-e vagy nem
2016. jún. 27. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!