Jogos, hogy nem vagyok büszke emiatt magamra. Ti elítéltek?
Szóval vettem egy jogsit.
Kaptam egy jó ajánlatot, és jó ötletnek tűnt megcsinálni. Azóta pedig már kicsit bánom, de már nincs mit tenni.
A későbbiekben ha lesz lehetőségem mindenképp szeretnék menni tanulni vezetni. Eszem ágában sincs így kimenni az útra.
. ha szóba kerül, akkor is inkább hárítok vagy nem mondok semmit, hogy van. Szégyellem magam, de visszacsinálni már nem lehet. Ti mit gondoltok erről?
Fogalmam nincs róla, hogyan működik ez a hamis jogosítvány biznisz.
Az addig oké, hogy a műanyag kártyát hamisítják, de a mögötte lévő adatbázisba is be tudnak nyúlni, s ott is "érvényes" a hamis jogosítvány?
Ma már rutinszerűen lekérdezik az adatokat a számítógépről egy ellenőrzés során, s ha ott kibukik, hogy a jogosítványod nincs benne a rendszerben, ergo hamis... nem mi fogunk elítélni, hanem a bíró.
"Szóval vettem egy jogsit."
Dehogy vettél, legfeljebb egy jogsinak kinéző plasztiklapot.
"Kaptam egy jó ajánlatot, és jó ötletnek tűnt megcsinálni."
Hát hogyne.
"Azóta pedig már kicsit bánom, de már nincs mit tenni."
Hogyhogy? Hozzánőtt a kezedhez, nem tudod eldobni?
"A későbbiekben ha lesz lehetőségem mindenképp szeretnék menni tanulni vezetni. Eszem ágában sincs így kimenni az útra."
Ez zsír. Akkor minek kellett a hamis jogsi?
"ha szóba kerül, akkor is inkább hárítok vagy nem mondok semmit, hogy van."
Jobb is, mert nincs.
"Szégyellem magam"
Nagyszerű.
"de visszacsinálni már nem lehet."
Nem, mi? Nem engedi eldobni az a zsidó véred, hogy Eric Cartmant idézzem.
"Ti mit gondoltok erről?"
Hogy kamu kérdés.
Elítéllek hát. Ez közokirat-hamisítás. Cseszhetjük a bizalmi elvet, ha egyesek boltban veszik a jogsit.
Visszacsinálni viszont lehet. Feladod magad és befújod azt, akitől vetted. Valszeg megúszod egy felfüggesztettel. Mindenképp jobbak az esélyeid, mint ha mondjuk egy baleset után derül ki, vagy bebukik a jogsigyáros és lenyomozzák az ügyfeleit.
Elmentem a vizsgákra, meg minden, csak úgy lett intézve, hogy ha nem siekrül is sikerül. Szóval értitek. A rendőrség adta ki, benne van az adatbázisban is, valódi, nem csak egy kártya, ami úgy néz ki. Meg arról is megvannal az irataim, hogy kijártam a sulit.
A kreszt meg az elméletet tanulom már egy ideje.
4. Miért dobnám el, amikor nem hamis, érvényes, és fizettem is érte. Azért jó, ha van. Attól hogy most nem tudok megfelelően vezetni, még később meg fogok tanulni.
Hányan vannak, akiknek van, mégse tudnak/mernek vezetni. (Aki nem mer, az inkább ne is menjen). Ők se dobják el.
Nagyon nem vagyok erre az egészre büszke, de attól még hülye lennék eldobni, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!