Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ez miért fáj ennyire egyes...

Ez miért fáj ennyire egyes autósoknak?

Figyelt kérdés

A reggeli budapesti csúcsban mentem autóval, és láttam,hogy a legszélső sáv üres.

Mentem azon, kicsit furcsa is volt, de aztán rájöttem,hogy buszsáv, és amint ezt észleltem rögtön indexeltem,igaz jó néhány autót addigra már kielőztem, de hiába próbáltam sávot váltani nem akartak beengedni.Aztán jött mögöttem a busz, az is dudált, mentem előrébb, de sehol sem akartak beengedni.

Végül a buszsáv végén nagy nehezen sikerült bekanyarodnom, de tényleg nem értem, miért nem képesek beengedni, 2 métereket gurultak előrébb, de nem fér bele hogy ők bárkit is beengedjenek.

Értem,hogy azt hitték direkt csinálom, de szerintem ez akkora tahóság, látták hogy jön a busz is, feltartom, a francért nem tudnak beengedni?

2016. ápr. 29. 16:18
 1/9 anonim ***** válasza:
83%

Azért, mert ez nemzeti sport. Lehet, esetedben véletlen volt, de olyan sokan csinálják ezt, hogy okkal hihetik, hogy semmibe veszed a többieket, s tolakodsz.

Nem csak buszsávban van ilyen, hanem pl. az M3 bevezetőn befelé, a nullás utáni benzinkútnál, meg a leállósávban

2016. ápr. 29. 16:22
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
Mert aki olyan gyökér, hogy buszsávban előzi a kocsisort, az nem érdemli meg mástól az előzékenységet. Ennyire azért nem lehetsz gügye, hogy nem sejted, a csúcsban nem ok nélkül üres a szélső sáv...
2016. ápr. 29. 16:43
 3/9 anonim ***** válasza:
79%
Van baj, ha csak egy kicsit volt furcsa hogy üres a sáv, a belsőben meg sor van... :D
2016. ápr. 29. 16:49
 4/9 anonim ***** válasza:
25%

2. és 3.!

Vannak olyan helyek Pesten, ahol a külső sáv nem buszsáv, mégis szinte üres csúcsban is. Pl. a Róbert Károlyon gyakran ilyen. A kérdés lényegét nem érinti igazán, de nem csak buszsáv lehet üres.

2016. ápr. 29. 16:54
 5/9 anonim ***** válasza:
50%
Ott lakom a Róbert Károlyon, nem szokott a szélső sáv üres lenni, maximum, ha éppen ideiglenesen buszsávosítják, mert az 1-es villamos helyett pótló jár.
2016. ápr. 29. 17:08
 6/9 anonim ***** válasza:

"de aztán rájöttem,hogy buszsáv"

Ha minden jól megy, akkor majd nyomatékosítják egy 30ezres csekkel is, hogy megjegyezzed!

2016. ápr. 29. 19:38
 7/9 anonim ***** válasza:
Hibaztal irtad es megbantad. Elofordul. Attol meg nem torvenyszeru hogy nekik segiteni kell. Nem kotelesseguk.
2016. ápr. 29. 19:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Mert BP.
2016. ápr. 29. 19:53
 9/9 Koaxk Ábel ***** válasza:
36%

Végül is csak baromi nagy fehér betűkkel szokták elég nagy sűrűséggel ráírni, hogy BUSZ arra a sávra, sőt még sok esetben záróvonal is van!

A forgalom nem olyan főleg Budapesten, hogy 30 autós nem veszi észre, hogy van még egy szabadsáv!

Itt olyan farkastörvények vannak, ha egy pillanatra elbambulsz 2-en eléd vágtak, 1 meg már ledudál!

Szóval ennyire ne legyél naiv, amúgy jogosan nem engednek be pont ezért, mert mindenki úgyis így gondolja, hogy a tahó így nyer egy kis előnyt, hogy végig előzi a sort!

2016. ápr. 29. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!