Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire nehéz a...

Tényleg ennyire nehéz a kamionozás?

Figyelt kérdés

Olvastam, hogy ez bizony nem egy fenékig tejfel munka, bár engem mégis érdekel minden előnyével, hátrányával együtt. Viszont olvastam itt gyakorin egy igen ijesztő dolgot: vki szerint több TÍZEZER km levezetése javallott személyautóval mielőtt elkezdene vki kamionozni.

Nah ettől elbizonytalanodtam egy cseppet :) Én mindig is úgy képzeltem, hogy tulajdonképpen kamionnal újra kell tanulni vezetni: kresz, vezetés technika, nemzetközi kresz, mi, merre, hány méter stb.

De több tízezer km az azért nem gyenge :)

légyszi írjátok meg, hogy ez igaz-e vagy inkább az én elképzelésem áll közelebb a valósághoz?

2016. márc. 17. 20:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

én most kezdtem kamionozni, szerintem életemben 5 ezer k körül mentem sima kocsival, akkor is csakis kisvároson belül max 10 perceket... De mégis megy kamionnal, az ívek is (lehet néha túl nagyban is, de hát inkább legyen nagyobb mint túl kicsi), minden. Én csak sokat Euro Truckoztam, meg nézegettem youtubeon oktató videókat.

Habár én már évek óta erre készültem :D De aki 5 millió kmt is vezet szeményautóval annak is szopás lesz kamionozni, mert teljesen más az egész. Figyelni kell minden kanyarnál a tükröt, hogy ha nagy ívben fordulsz akkor a pótkocsi hátulja hátramegy akár 1,5 métert is, így összetörheted a melletted álló kocsikat, kinyúlik a pótkocsi homlokfala, stb...

Mesélték hogy az öreg tanulókkal még több is a baj mint a fiatalokkal.

2016. márc. 26. 20:22
 12/13 anonim ***** válasza:

A több tízezer nem is olyan sok. Kamionosként havonta fogsz 10 ezret menni simán, de 12 - 13 - ba is belefutsz.

Előtte azért érdemes ismerni a közlekedést, és adódik, hogy amíg beszerzed a papírokat, eljutsz a kamionos első munkahelyedig, azért szerezz egy kis rutint.

A kamionnal már nem nagyon van idő ezekre, ez egy meló, időre kell csinálni és még száz más dologra figyelni. Nem olyan nehéz ez, de ez is egy foglalkozás és bele kell szokni. Egyébként szinte a vezetés a legkisebb kihívás az egészben.

Nagyfokú önállóság kell, kitartás, egyedül megoldani problémákat, amolyan "kidobnak az ajtón, akkor bemegyek az ablakon" hozzáállás.

Érdemes nyelveket tudni, én rengeteget profitáltam a munkám során abból, hogy egy nyelven jól tudok, másik kettőn megértetem magam.

2016. márc. 27. 22:24
 13/13 anonim ***** válasza:

Na, kamionos vagy már?

Én is erősen gondolkodom ezen a pályán, havonta személyautóval 1000-2000 kilométereket megyek. Bár még elég fiatal a jogsim, akarok még nyilván bőven gyakorolni személyautóval, aztán jöhet a C, és szép sorban minden kamionig. Van még időm. Igyekszem minél többet vezetni, és minél több helyre eljutni, hogy minél több helyet lássak, és minél több forgalmi szituációt.

2021. nov. 14. 00:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!