Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Benyom a kuplungot kanyarodásk...

Benyom a kuplungot kanyarodáskor, az baj?

Figyelt kérdés

Friss jogsis vagyok, éles kanyaroknál mindig nyomva tartom a kuplungot, baj lehet belőle?

Elindulásnál amúgy benzinessel el lehet indulni úgy, hogy csak a kuplungot engedem fel lassan és utána nyomom a gázt?

2016. jan. 29. 20:22
 1/10 anonim ***** válasza:
46%

Az elindulás autóra válogatja. Vannak modellek amik besegítenek és maguktól megemelik a fordulatot. De inkább adagold te a gázt elindulásnál.

Éles kanyarban a kuplungot soha ne tartsd benyomva mert nagy baj lehet belőle. Elég egy apró hiba a motornál (pl kiszakadt vákumcső) és mikor esik vissza a fordulatszám az alapjáratra, akár le is állhat a motor. Megszűnik a fék és kormány rásegítés. Ez akár balesethez is vezethet.

Ha úgy érzed nagyon le kell lassítanod, akkor inkább válts vissza 1-2 fokozatot a kanyar előtt és mindig engedd fel a kuplung pedált.

2016. jan. 29. 20:32
 2/10 A kérdező kommentje:
A korszerűbb autók ilyenek, igaz? Nekem egy 21 éves Suzukim van, mindig nagy gázzal indulok és gondolom zavarja a környezetemet. Rendben, nem nyomom a kuplungot többé kanyarba. Köszönöm.
2016. jan. 29. 20:35
 3/10 anonim ***** válasza:

" mindig nagy gázzal indulok és gondolom zavarja a környezetemet."

És a pénztárcádat is, így hamar le fogod égetni a kuplungot.

Egyébként ha egy kisutcába fordulsz be 10-el, akkor még okés ha benyomod a kuplungot (sokszor én is így csinálom), de 20 km/h körül már tanácsos nem benyomni, meg nincs is semmi értelme.

Elindulást így tanuld meg: engeded a kuplungot, mikor eléred a fogáspontot, pici gáz (1500-as fordulatig), csúsztatod 2 másodpercig a kuplungot, kiengeded, és gáz.

2016. jan. 29. 21:20
 4/10 A kérdező kommentje:
Jó, nem örült nagy gázzal, csak tipp sajna nincs fordulatszámmérőm, de olyan 2000 fordulaton indulok. Veszek bele fordulatszámmérőt, esküszöm.
2016. jan. 29. 21:27
 5/10 anonim ***** válasza:

Ne vegyél!

Nem azt kell figyelni, hanem, hogy el ne üssél valakit.

2016. jan. 29. 22:08
 6/10 anonim ***** válasza:

"És a pénztárcádat is, így hamar le fogod égetni a kuplungot"

12000 Ft egy Valeo kuplung szett. Kompletten. Szóval a pénztárcát annyira nem viseli meg. És 1700 A bovden...

Adj kisebb gázt induláskor, és nem lesz gond. Ne törődj, mi zavarja a környezeted. Férjem Nivával jár haza éjfélkor, az akkor is hangos, ha nem pörgeted...

Kanyarban válts vissza, nem jó ha kinyomod a kuplungot, mert egy esetleges megcsúszásnál jobb ha sebességben van. Akkor tud a kocsi korrigálni valamennyit.

2016. jan. 29. 22:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is úgy szoktam, most próbálok leszokni róla, mert az oktató mindig szól érte. :D
2016. jan. 29. 23:24
 8/10 anonim ***** válasza:

"12000 Ft egy Valeo kuplung szett."

Ehh, hát ez durva. Nekem ennyiből egy ablaktörlő lapát sem jön ki. De attól még nem muszáj leégetni ha kell, ha nem.

2016. jan. 30. 12:34
 9/10 A kérdező kommentje:
25 ezer egy normális kuplungszett és a Suzuki kényes ilyen szempontból szóval inkább megtanulok normálisan elindulni.
2016. jan. 30. 13:34
 10/10 anonim ***** válasza:

6-os vagyok.

Kérdező: 19 éves suzukim van, tudom miről beszélek. Nyáron cseréltünk komplett kuplungot. Tnyleg 12000 egy Valeo szett. Sőt: 8000 ft egy első komplett fék szett (taárcsák+betétek). Bosh.

Sumosuzuki.hu ajánlom figyelmedbe.

2016. jan. 30. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!