Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan kell "jól használni" a...

Hogyan kell "jól használni" a kuplungot?

Figyelt kérdés

Azt érzem hogy nem én irányítom az autót hanem ő engem kicsit hülyén hangzik de ez van csak nekem tanítottak rossz kuplung-gáz használatot??? Soha nem kellett a gázt nyomnom elinduláskor az itthoni benzines meg lefullad nélküle de így valamiért nem akar ráállni a lábam. Eddig a tanulóautón tudtam jól használni a kuplungot finom menet meg épphogy megmozdítani a kocsit de a családi autót rosszul kezelem, ettől elment az önbizalmam teljesen pedig alig vártam hogy legyen jogsim most meg.......mit csinálok rosszul hogy nem megy?

Köszönöm a segítő válaszokat

2015. nov. 21. 22:45
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Marha egyszerű, te dízel autón tanultál aminél elég nagy a nyomaték így kuplungot lassan engedve is simán elindultál. Egy benzinesnél ez nem így van, ott kell egy komolyabb gáz, hogy megindulj szépen. Nincs ezzel baj, fura átszokni de csupán gyakorolni kell és menni fog.
2015. nov. 21. 22:50
 2/8 anonim ***** válasza:
7%

Nem benzines-dízel téma ez.

Benzines 2litertől kezdődik alatta mecsboksz!

Ha ilyen pici 1,2es valamid van otthon bizony kell gázt adni, mert a belsőégésű motor nyomatékgörbéje ellentétes a közlekedésre alkalmas görbénél!

Jármű mozgatásához elsőnek kell nagy nyomaték és utána kevés és sajnos pont forditva van a belsőégésű motoroknál!

Ezért lesz jó majd az elektromos hajtás!

Menj ki egy üresz ipari útra és gyakorolj ott picit, az oktatód meg hülye volt, mert egy ezres-1.2es benzines bizony gázadás nélkül nem indul meg!

2015. nov. 21. 23:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Előző! 1 literes Yaris van a családban és az is elindul csak simán kuplung felengedéssel egyesben vagy hátramenetben. Finoman kell bánni a kuplunggal nem leugrani róla.
2015. nov. 22. 07:01
 4/8 anonim ***** válasza:
Kicsit hülyeség ez, hogy úgy tantják a suliban, hogy nem kell gázt adni indulásnál.. Márpedig egy picit kell még a dizelnél is, benzinesnél meg jó bőven.
2015. nov. 22. 09:40
 5/8 anonim ***** válasza:

Hülyeség, hogy csak a motor miatt van. Én is egy kisebb yarison tanultam vezetni, és az a bele pakolt okoskodó elektronika miatt csak kuplung felengedéssel ment vígan.

Én is szenvedtem utána minden más autóban, mert egyszerűen ez teljesen kimaradt az oktatásból. De a gyakorlás segít. Egyelőre ne menj forgalomba, mert ott nem szerencsés lefulladozni, kihalt terepen, parkolóban vagy akár nagyobb udvaron lehet gyakorolni az elindulást - rükvercet egész rövid szakaszon akár. :)

Fogáspontig engedd fel a kuplungot - erre próbálj ráérezni és akkor kell kis gázt adni. Egy idő után simán menni fog, ne aggódj. Ha az indulással nincs gond, a többi fokozat is menni fog probléma nélkül.

2015. nov. 22. 20:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Sík,vízszintes úton gáz nélkül is el lehet indulni egy benzinessel is.
2015. nov. 25. 13:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Lassabban engedd fel a kuplungot. Mikor érzed, hogy vinné már a kocsit, akkor azon a pontos tartsd meg egy kicsit a pedált és adj gázt.
2015. nov. 26. 13:49
 8/8 anonim válasza:

1. Válaszoló!

Lada autónál valóban kell egy kicsi gáz!

de modernebb autóknál, ami benzines, az is elindul gáz nélkül... :')

2015. dec. 17. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!