Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Németországból kaptam gyorshaj...

Németországból kaptam gyorshajtás miatt levelet, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Landkreis Harburg.

2 levelet is kaptam, mindkettőt automata készülék rögzítette. Van válaszolásra lehetőségem. Ha azt írom, hogy nem én vezettem, hanem családtagom, akit nem vagyok köteles megnevezni, akkor mi van? Vagy valami ötlet?

2015. aug. 26. 13:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Na jó, de ezzel a stoppos ötlettel mit akarsz? Hogy cseréltetek és ö vezetett? Egyébként ha csak ennyiröl van szó hogy 50 helyett 64, az kb. 20 eurós kategória.
2015. aug. 26. 16:16
 12/13 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Otthon is van lehetőség, ha a gyorshajtás mértéke nem tartozik a közigazgatási bírság körébe, akkor mondhatod, hogy családtagod volt, akit nem vagy köteles megnevezni, mert családtagra nem vagy köteles vallani."

Ja. Ilyenkor te, mint az autó tulajdonosa kifizeted a bírságot. Nem vagy köteles megmondani ki volt. Nem is kérdezik, helyből csekket küldenek. Objektív felelősség elvének hívják.

2015. aug. 26. 20:15
 13/13 A kérdező kommentje:

HA közigazgatási bírságot szabnak ki, akkor behajtják az üzembentartón mindenképp. De pl. 50es táblánál 64ig nem tartozik oda.

2015. aug. 27. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!