Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Németországból kaptam gyorshaj...

Németországból kaptam gyorshajtás miatt levelet, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Landkreis Harburg.

2 levelet is kaptam, mindkettőt automata készülék rögzítette. Van válaszolásra lehetőségem. Ha azt írom, hogy nem én vezettem, hanem családtagom, akit nem vagyok köteles megnevezni, akkor mi van? Vagy valami ötlet?

2015. aug. 26. 13:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nemetorszagban mas szabalyok vannak, ott vagy fizetsz vagy megnevezed ki vezetett. Elso korben az auto tulajdonosa fizet. A fenykepen altalaban amugy is rajta van a sofor is.

Fizesd ki, jobb a bekesseg.

2015. aug. 26. 14:05
 2/13 anonim ***** válasza:
Viselkedj felnőttként, vállald a következményeket, fizesd be
2015. aug. 26. 14:08
 3/13 A kérdező kommentje:
Jó hogy itt mindenki ilyen szívesen fizet, én nem tartozom oda. Otthon is van lehetőség, ha a gyorshajtás mértéke nem tartozik a közigazgatási bírság körébe, akkor mondhatod, hogy családtagod volt, akit nem vagy köteles megnevezni, mert családtagra nem vagy köteles vallani.
2015. aug. 26. 15:18
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Jobb ha fizetsz. Gondolom akkor nem kevéssel lépted túl. Asszem a 20 eurósat még nem küldik külfölre.
2015. aug. 26. 15:22
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez még régen elment,de mostanában más szelek fúlnak!

Rendszerint a jármű üzemben tartójának kell a bírságot fizetnie,vagy meg KELL neveznie,hogy ki vezette az autót.

Tehát részben igazad van,mert nem kell családtagra vallanod,ez esetben az üzembentartó fizet.

És még egy megjegyzés,a válaszodhoz:senki nem fizet szívesen,főleg nem bírságot.De sajnos viselnünk kell tetteink következényeit,így a bírság megfizetését is.Hogy jogosnak tartjuk-e,az útszéli tábla mögött megbúvó sünt,az már teljesen más kérdés...

2015. aug. 26. 15:24
 6/13 anonim ***** válasza:

"Otthon is van lehetőség, ha a gyorshajtás mértéke nem tartozik a közigazgatási bírság körébe, akkor mondhatod, hogy családtagod volt, akit nem vagy köteles megnevezni"

Ez már rég nincs magyarországon Sem. Ha nem akarsz akkor ne fizess. Majd behajtják.

2015. aug. 26. 15:25
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Már Magyarországon is fizetni kell mindenképpen. Rájöttek, hogy sokan éltek a kibúvóval. Akkor kerülhető el a bírság, hogy ha valóban nem hajtottál gyorsan (a mérőeszköz működött hibásan) és tudod is bizonyítani.

Németországban is hasonlóan működik a rendszer, mindenképpen fizetnie kell valakinek. Olyan nincs már sehol, hogy nem én vezettem, de nem árulom el, hogy ki.

Ausztriában még rosszabb a helyzet, mert a határidőre be nem fizetett bírság folyományaként elvehetik az autót is.

2015. aug. 26. 15:26
 8/13 A kérdező kommentje:

Magyarországon a sok családtagot megnevező autós miatt vezették be a közigazgatási bírságot. De annak is van hatálya, pl. 50km/h megengedettnél 64km/h-ig nem tartozik oda. Vagyis ha nem állítanak meg és kapsz utólag levelet, ugyanúgy kijátszhatod.

Arra gondoltam beírom, hogy stoppost vettem fel, nem tudok róla semmilyen adatot. Mit szóltok?

2015. aug. 26. 15:40
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
lathatoan nem ertetted meg amit idaig irtunk.
2015. aug. 26. 15:42
 10/13 anonim ***** válasza:
"Arra gondoltam beírom, hogy stoppost vettem fel, nem tudok róla semmilyen adatot. Mit szóltok?"ez egy jó ötlet hajrá
2015. aug. 26. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!